(© acffiorentina.com)
(© acffiorentina.com)

A gde će Kolumbijac nego u Fjorentinu: Jeri Mina za „dž“, ali se traži još jedan štoper

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 17:34

Gaetano Kastrovili „pao“ na lekarskim pregledima

Prva asocijacija na Kolumbijce u modernom Kalču je Atalanata, pošto su Luis Murijel i Duvan Zapata ostavili sjajan utisak. Već druga je Fjorentina. Iako je sam Murijel igrao i za Violu, nekoliko njegovih sunarodnika je takođe krčilo put ka većim klubovima na stadionu „Artemio Franki“, gde je tokom subote promovisan još jedan fudbalera iz te države.

Ljubičastu opremu obukao je Jeri Mina i postao peti Kolumbijac u Violi. Prethodno je dubok trag ostavio Huan Gvadrado, pre nego što je prešao u Juventus, a ovog leta u Inter, Luis Murijel je dao devet golova na samo 23 utakmice, što je dobar učinak tokom pozajmice iz Sevilje, Karlos Sančes i Kevin Agudelo se baš nisu proslavili, ali možda visoko štoper hoće.

Izabrane vesti

Mina je stigao kao slobodan igrač (ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka do 2026, ako se ispune određeni bonusi), jer je dobio „čiste“ papire od Evertona za koji je skupio 99 utakmica i to iskustvo bi moglo da mu pomogne u novoj sredini. Ono iz Španije ne baš, jer ima samo šest mečeva za Barselonu, ali ono po čemu ga ljubitelji fudbala naročito pamte jesu izdanja na Mundijalu u Rusiji kad se činilo da može da izraste u odličnog štopera. Projektovane visine nikad nije dostigao, mada bi Fjorentini mogao da bude koristan, pošto ima manjak centralnih defanzivaca.

Tu su Nikola Milenković, Martines Kvatra, Luka Ranijeri i sad Mina. Traži se još najmanje jedan, ali je mala verovatnoća da to bude Josip Šutalo iz Dinama. Fjorentina je spremna da ide do 15.000.000 evra, ali Modri traže minimum 20.000.000, tako da taj posao ne izgleda realno, jer oko Šutala obigravaju Ajaks, Lajpcig i Vest Hem.

Ne izgleda relano ni transfer Gaetana Kastrovilija u Bornmut. Centralni vezni je bio pred potpisom za Bornmut, samo što je zapelo na lekarskim pregledima. Tačnije, Kastrovili ih je „pao“, jer su Englezi ustanovili da nešto nije u redu s njegovim kolenom i stopirali su transfer. Posao je trebalo da vredi 14.000.000 evra, međutim, čelnici Bornmuta su izrazili sumnju u stanje levog kolena koje je Italijan operisao 22. aprila i povukli su se. To znači da će Kastrovili ostati u Firenci, gde ulazi u poslednju godinu ugovora.


tagovi

Jeri MinaFjorentinaLetnji prelazni rok 2023transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara