""
""

Zvezdino dete na probi u Liverpulu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.02.14. | 09:00

Luka Marković (14) od juče na treninzima u Engleskoj, pratili ga godinu dana, testiraće ga narednih sedam, predviđene i dve kontrolne utakmice

Odavno Crvena zvezda nije napravila transfer nekog svog igrača u veliki evropski klub, ali bi to moglo da se promeni već ove zime. Ono što seniorima godinama ne uspeva možda pođe za nogom Luki Marković (14), koji je na pragu – Liverpula!

Talentovani napadač je juče napustio Beograd i otisnuo se u Englesku, gde će narednih sedam dana trenirati u trening kampu tamošnjeg giganta i ukoliko zadovolji stroge kritirijume stručnjaka Crvenih petopstruki šampion Evrope će mu ponuditi dugoročnu saradnju. Tokom boravka na Enfildu, predviđeno je da Marković odigra dve kontrolne utakmice, uz redovne treninge sa kolegama iz generacije rođene 2000. godine, prenose Sportski žurnal i Sport.

Izabrane vesti

Marković je član pionirskog tima Crvene zvezde, na čijoj klupi sedi Marko Vlasonjić, a na radaru stručnjaka iz Liverpula nalazi se duže od godinu dana. Njegov talenta njapre su zapazili minulog jula, na Gotija kupu u Geteborgu, a gde su crveno-beli zauzeli peto mesto, a Luka bio drugi strelac turnira. Njega je nekoliko puta uživo gledao Pol Goldriks, glavni skaut Liverpula za dovođenje mladih igrača, posle čijih je izveštaja odlučeno da Srbin dođe na probu.

Luka Marković je jesenas na 28 utakmica u konkurenciji mlađih pionira postigao 13 golova, a da je reč o velikom talenatu nagovestio je među petlićima, kad je u sezoni postigao 36 golova.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaLuka MarkovićFK Crvena zvezdaLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara