""
""

Zvezdin diskretni heroj prošlog derbija: Da imamo i veću prednost, bili bismo top motivisani

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.16. | 16:38

Slavoljub Srnić septembarski okršaj obeležio sjajnim defanzivnim učinkom i „zaključavanjem“ Miroslava Vulićevića

Priča, otprilike, ide ovako. Bar u nju se kunu oni koji redovno prate zbivanja u crveno-belom taboru. Kao uzdanica Čukaričkog Slavoljub Srnić se tek vratio u matični klub, nije imao vremena za inicijaciju, jer je Crvenu zvezdu čekao derbi. Možda i prelomna utakmica sezone.

Crveno-beli su tek rezultatski „prodisali“, počeli su da pobeđuju u seriji, a Partizan je bio u blagom padu posle fantastičnog izdanja protiv Steaue. Pretpostavljalo se da bi Slavoljub Srnić u svom prvom seniorskom derbiju mogao da bude faktor iznenađenja. Na kraju debitanski nastup nije oplemenio golom i asistencijom, ali se smestio u folder diskretnih heroja Zvezdinog trijumfa.

Izabrane vesti

Dakle, Slavoljub Srnić nije „puštao kišu“ kao Ugo Vijera i Aleksandar Katai, ali je do tančina, germanskim pristupom, sproveo direktivu stručnog štaba. A direktiva je bila sasvim jasna: Miroslav Vulićević ne sme da napravi višak na desnoj strani i centrira upotrebljivu loptu.

Otuda Srnićev učinak nije bio vidljiv, ali je imao veliki uticaj na konačan rezultat. Od nekadašnjeg člana Čukaričkog se stalno očekuju golovi i asistencije, ali će sigurno odraditi svoj deo posla što se tiče defanzive. A takve krilne igrače treneri ne vole, nego ih obožavaju.

U septembru Vulićević, a sada bi direktan rival Slavoljubu Srniću mogao da bude Bandalovski. Međutim, to ne opterećuje omalenog Šapčanina koji trezveno razmišljao o dešavanjima u subotru.
„Igrao sam na prošlom derbiju. Bilo je to jako uspešno iskustvo. Uvek je to posebna utakmica, ne mogu da kažem da ćemo sigurno pobediti, ali nas očekuje lepa predstava“, poručio je Srnić.

Ni najbolji hroničari derbija ne pamte kada je neki tim imao ovoliku bodovnu prednost. Zvezda je sita pobeda, ali skalp večitog rivala na njegovom bunjištu predstavljao bi nešto više od dezerta. Bio bi to dokaz nezapamćene dominacije, trijumf koji bi rasplamsao nadanja navijača o Ligi šampiona.
„Znači nam prednost koju imamo. I to samo iz jednog razloga. Bićemo rasterećeni. Međutim, navijači ne treba da se boje. Sigurno nećemo biti demotivisani. Nemoguće je ući u derbi sa takvim stavom. Bili bismo top motivisani i da imamo veću prednost“, dodao je Srnić.

Zvezda ima trojicu potencijalnih debitanata, mnogo manje nego Partizan.
„Tu je skoro cela ekipa od prošle sezone. Trojica novih igrača su se lepo uklopila. Znači će nam to“.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Zvaničnoj Fejsbuk stranici


tagovi

SuperligaSrbijaSlavoljub SrnićMiroslav VulićevićEvropaFK Crvena zvezdaBandalovski150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara