"Elijahu u dresu Izraela"
"Elijahu u dresu Izraela"

Zvezda se raspituje za Elijahua

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.13. | 12:44

Crveno-beli pokazali interesovanje za najboljeg izraelskog košarkaša, najveća prepreka u ostvarenju transfera ogromna godišnja plata

Elijahu u dresu Izraela

Plasman Crvene zvezde u Evroligu je, naravno, povećao apetite kluba s Malog Kalemegdana kada je u pitanju igrački kadar za predstojeću sezonu, a jedan od košarkaša za kojeg su se raspitivali crveno-beli je najbolji izraelski igrač Lior Elijahu!

Izabrane vesti

Ovaj 27-godišnji Izraelac, koji se najbolje snalazi na poziciji krilnog centra, a poznat je po neobičnom i veoma preciznom izbačaju, proteklih sezona je igrao za Makabi iz Tel Aviva, ali je do raskida saradnje došlo jer je Ponos Izraela želeo da mu smanji godišnja primanja sa 800.000 na 500.000 evra. Posle razgovora sa čelnicima kluba, do dogovora nije došlo, pa se u priču umešala i Crvena zvezda, što je portalu sportando.net potvrdio Dejvid Pik, poznati izraelski novinar koji je odlično upućen u događanja u toj zemlji.

Ogromna primanja Elijahua, koji je osim za Makabi igrao i za Hapoel Galil (2004/2006) i Kahu Laboral (2009/2010), su, naravno, najveća prepreka dolasku u Beograd, ali ostaje da se vidi hoće li neki dogovor ipak biti postignut.

Izraelac je tokom prošle sezone u Evroligi beležio 7,2 poena i četiri skoka po utakmici, a četi Dejana Radonjića bi svakako dobro došao, s obzirom  na ogromno iskustvo koje poseduje i igrački kvalitet, koji je neosporan.

Ipak, trenutno je verovatno realnije da Elijahu reši da se oproba u NBA ligi, pošto prava na njega polaže Minesota Timbervulvs. Njega je, naime, 2006. na draftu izabrao Orlando Medžik, ali ga je trejdovao među Vukove 2012. godine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaIzraelJadranska ligaKK Crvena zvezdaLior ElijahuSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara