Zvezda blindira svoju decu: Potpisano 13 ugovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 20:34

Mateja Bačanin sa 15 godina postao najmlađi profesionalac u klubu sa Marakane

Crvena zvezda danas više brine o svojoj deci nego prethodnih godina. Vremena “čistih papira” pod pretnjom tužbi kada je Zvezda gubila igrače poput Maksimovića, Simića i ostalih su prošlost.

Uspesi prvog tima se linearno prelivaju i na sve ostale strukture u klubu, pa tako i na omladinsku školu. Zvezda vodi računa o svojim najtalentovanijim klincima o čemu svedoči i današnje potpisivanje 13 ugovora sa članovima kadetske selekcije. Jedan proefesionalni i 12 stipendijskih.

Izabrane vesti

Generacija “2003” posle sezone u kojoj je osvojila državnu krunu, uplovila je u novi izazov – napad na titulu kadetskog prvaka Beograda pod imenom Grafičar. Oni u prvih šest kola imaju stoprocentan učinak i gol razliku 40:0 u konkurenciji sa godinu dana starijim rivalima. Kvalitet petnaestogodišnjaka prepoznala je uprava kluba…
“Radi se o generaciji od koje se očekuje mnogo, o čemu svedoči podatak da su prva selekcija sa kojom se radi i individualno, dva puta nedeljno. Stručni štab, koji osim Tešića i mene, čine kondicioni trener Ćurčić i trener golmana Radosavljević, u potpunosi im je na raspolaganju i daje sve od sebe kako bi iz svakog pojedinca, ali i celog tima izvukao maksimum. Očekujem da ugovori koje su potpisali budu dodatni podstrek”, rekao je za klupski sajt trener Marko Neđić.

Mateja Bačanin, kapiten mlađih kadeta potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom pa je trenutno najmlađi profaesionalac u redovima kluba iz Ljutice Bogdana.
“Profesionalni ugovor bio mi je jedan od snova i njegovim ostvarenjem dobio sam motiv više da napredujem i dokazujem se. Prethodna sezona bila je prva takmičarska za mene i moje drugare, a ulepšali smo je osvajanjem trofeja namenjenih šampionima Beograda i Srbije. Nadam se da ćemo i u aktuelnoj nastaviti u istom stilu, trenutno smo na dobrom putu”, istakao je Bačanain.

Među 12 talenata koji su potpisali stipendijske ugovore je Nikola Mitljukić.
“Svesni smo da je stipendijski ugovor jedan u nizu stepenika do prvog tima o kojem mašta svaki igrač u omladinskoj školi. Pratimo uspehe omladinaca i seniora i nadamo se da ćemo kroz nekoliko godina i mi imati privilegiju da okusimo draž izlaska na najsvetliju evropsku pozornicu”, rekao je Nikola Mitljukić.

(FOTO: Crvena zvezda)


tagovi

Mateja Bačanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara