Zvanično: Četvrta kupovina Valensije – danski bombarder! Obeštećenje, plata, klauzula...

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.07.18. | 14:34

Momak koji može da igra na polovini pozicija u timu je stigao na Mestalju

Posle otkupa Žofrija Kondogbije, kupovine Uroša Račića iz Crvene zvezde i Muktara Dijakabija iz Liona, Valensija je danas zvanično potvrdila i četvrtu kupovinu ovog leta. Novo pojačanje Slepih miševa je danski vezista Danijel Vas.

Vas je obavio lekarske preglede i stavio paraf na ugovor do 2022. godine. U Valensiji će po sezoni zarađivati 1.500.000 evra, a otkupna klauzula za sve zainteresovane klubove od danas iznosi 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Danac je došao iz Selte koju je doveo pred svršen čin. Ušao je u poslednju godinu ugovora i nije želeo da potpiše novi. Klub iz Viga je morao da ga proda i uradio je to za 6.000.000 evra iako Vas objektivno vredi više.

U Selti je proveo tri godine i bio jedan od najstandardnijih igrača tima iz Balidosa u koji je došao iz francuskog Evijana. U prvoj sezoni je odigao 36 od mogućih 38 mečeva u Primeri, u drugoj 32 (ali Selta je zbog Lige Evrope igrala finiš sezone sa rezervama i Berizo ga je tada odmarao), a u trećoj 35 utakmica. Dakle, igrač koji se ne povređuje.

Ono što ga još karakteriše su univerzalnost i strašan šut. Vas može da igra na svakoj poziciji u veznom redu, ali i kao desni bek ili krilo. Poznat je i po razornom udarcu sa distance i spektakularnim golovima iz slobodnjaka.

Posle njega, očekuje se da Valensija realizuje i transfer Kevina Gameira iz Ateltiko Madrida.


tagovi

Danijel VasLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara