Zanimljiva ekipica, nema šta: Espanjol, Valensija i Đenova + Amer koji se „bije“ sa Srbinom

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.07.18. | 08:10

Kvalitet je tu, samo ga treba potvrditi na terenu...

Zvezda - Partizan, Zvezda - Partizan, Zvezda - Partizan... U Skandinaviji je za promenu - zanimljivo. Rozenborg, trostruki uzastopni šampion Eliteserijena loše je ušao u novu sezonu, ali je popravio formu i sada je na samo minus četiri u odnosu na vodeći Bran, što je svakako ohrabrujuće za navijače najtrofejnijeg norveškog tima. I u Alsvenskanu je interesantno. Malme, koji se okitio titulom u poslednje dve, a četiri puta u prethodnih pet sezona, trenutno se nalazi na desetom mestu. Za pehar se bore Hamarbi - Nikola Đurđić četvrti strelac lige sa šest golova - AIK, Norčeping, pa i Jurgorden, kojeg od Hamarbija razdvaja šest bodova.

Bilo je turbulencija i na sredini tabele. Primera radi, Sirijus je prošle sezone bio u gornjoj polovini, dok se Sundsval borio za opstanak, a ove sezone je maltene obrnuta situacija. Sundsval je na devetoj poziciji, Sirijus zakucan za dno. Upravo ova dva tima se večeras sastaju u odloženom meču drugog kola (19.00). Prvi meč u Alsvenskanu nakon mesec i kusur dana pauze... Možda nije atraktivno ili kvalitetno, ali može da bude veoma isplativo.

Izabrane vesti

Udarna igla Sundsvala je Amerikanac francuskog porekla Romen Gol, koji je, baš kao i Đurđić, šest puta tresao protivničke mreže. Za svaku pohvalu s obzirom na poziciju njegovog tima. Gosti imaju mnogo mlađi i talentovaniji tim od domaćih. Pored pomenutog Gola tu su i Španci Karlos Moros Grasija (štoper, dete Valensije), te David Batanero i Huanho Sijerkoles. Obojica su vezni igrači i u prošlosti su nastupali za Espanjol. Tu je i engleski golman Lojd Sakston, nekada branio boje ostrvskih niželigaša, kao i mladi finski štoper Juho Pirtijoki, pridošlica iz HIFK-a. Veliko iskustvo ima i napadač Linus Halenijus, dete Sundsvala, nekadašnji član Đenove, Lugana, Padove, Araua, Hamarbija, Helsingborga... Dosad je dao pet golova i drugi je strelac Sundsvala. Od ove godine član gostiju je Kim Skoglund, živa legenda Sirijusa, u kojem mu nije ponuđen novi ugovor. Biće ovo veoma emotivan meč za njega.

Sve u svemu, zanimljiva ekipica. Očigledno da uprava radi kvalitetan posao i ne sedi skrštenih ruku kada na vrata pokuca prelazni rok. I ne samo to, Sundsval ima jednu-dve utakmice manje u odnosu na konkurente i eventualnom pobedom popeo bi se na šesto mesto. Gosti imaju obećavajući tim i lako bi mogli da postanu hit šampionata, ako ne ove sezone, onda sigurno u budućnosti. Iako je Sundsval svakako bliži pobedi od Sirijusa, nije zgoreg napomenuti da se ovaj tim radovao tek jednom na šest prethodnih gostovanja u ligi, pa se tako može objasniti nešto manja kvota na domaćina kojem gori pod nogama i kojem je svaki bod bitan. Kvalitet je, u svakom slučaju, na strani gostiju...

Sirijus je sušta suprotnost. Ne ide im ove sezone, nemaju kvalitetne igrače i kao da su se i u upravi pomirili sa izgubljenom sezonom, pošto u pauzi nisu doveli nijedno pojačanje. Sirijus je u seriji od devet mečeva bez pobede i poražen je na isto toliko utakmica od poslednjih 12 na svom stadionu. Najgori je domaćin u ligi i još nije ostvario pobedu kod kuće. Ipak, evo još jednog razloga za oprez: Jeste da je prijateljska, ali tek imajte na umu da je Sirijus na pripremama potukao prvoplasirani Hamarbi. Za Sirijus nastupa Abdul Razak, internacionalac iz Obale Slonovače, dete Mančester Sitija. Igrao je i za Vest Hem, Brajton, Portsmut, Geteborg, OFI, Anži... Ipak, u Sirijusu se nije snašao, o čemu svedoči samo pet nastupa u dosadašnjem toku sezone. Tu su i dva Iranca i po jedan Amerikanac, Marokanac, Čileanac i Nigerijac.

Za ljubitelje brojki - sve upućuje na golove. I jedni i drugi su među četiri ekipe čiji su mečevi najefikasniji u dosadašnjem toku sezone sa prosečno tri ili više golova po utakmici. Logično, Sundsval ovakav plasman duguje dobrom napadu (skoro dva data gola po meču), a Sirijus najlošijoj odbrani u ligi (2,27 primljenih pogodaka u proseku). 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 5405 ŠVE 1 Sirius - Sundsvall kmb X2&2+ 1,78
Ukupna kvota1,78

ŠVEDSKA 1 (ALSVENSKAN) - ODLOŽENI MEČ DRUGOG KOLA:

19.00: (2,50) Sirijus (3,25) Sundsval (2,70)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Švedska 1sportsko klađenjeSirijusSundsval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara