"Šarapova"
"Šarapova"

Vimbldon: Prošla Maša, Muguruza kao Aranča Sančez

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.07.15. | 17:24

Znaju se prve dve polufinalistkinje...

ŠarapovaPred Gabrin Muguruzom teniserke padaju kao snoplje. Posle bolje rangiranih Anđelik Kerber i Karolin Voznijacki, Špankinja je uspela da savlada i Timeu Bačšinski i tako overila plasman u polufinale Vimbldona. Muguruza je u prvoj četvrtfinalnom susretu uzela meru Švajcarkinji savladavši je u dva seta - 7:5, 6:3.

Na taj način Muguruza je postala prva Špankinja koja je stigla do polufinala Vimbldona još od 1997. kad se na tu stepenicu popela legendarna Arnača Sančez Vikario. Istorijski uspeh je utoliko veći, jer joj je ovo prvo grend slem polufinale u profesionalnoj karijeri, a za plasman u finale čeka bolju iz duela Medison Kejs (SAD) - Agnješka Radvanjska (Poljska).

Izabrane vesti

Mesto među četiri najbolje obezbedila je i Marija Šarapova. Za razliku od Muruguze, Ruskinja se pošteno namučila protiv Koko Vandevege, ali je na kraju slavila 2:1 (6:3, 6:7, 6:3) i peti put zakoračila u polufinale najpoznatijeg svetskog turnira. Prvi put posle 2011. Šarapova je među četiri najbolje na Vimbldonu koji je osvojila još pre 11 godina, a za novi plasman u finale boriće se sa boljom iz duela Viktorija Azarenka (Belorusija) - Serena Vilijams (SAD).

(FOTO: Action images)

 


tagovi

WTAVimbldonMarija ŠarapovaGabrine Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara