"Akinfejev u momentu kada je primio pogodak"
"Akinfejev u momentu kada je primio pogodak"

Najsmešniji gol na Mundijalu: Akinfejev častio Koreju, Keržakov spasao Rusiju

Vreme čitanja: 6min | sre. 18.06.14. | 01:50

Drugi meč Grupe H završen bez pobednika - 1:1

Akinfejev u momentu kada je primio pogodakGotovo 70 minuta uspavanke, a onda je 20 minuta prštalo na Areni Pantanal! Rusija i Južna Koreja odigrali su meč bez pobednika, ali su viđena dva pogotka! I to u periodu od svega šest minuta! Ipak, meč koji je bio glavni pretendent da uz meč Iran – Nigerija bude i najdosadniji u dosadašnjem delu Mundijala, međutim, to nije bio slučaj.

Istina, dva tima su igrala prilično mlak fudbal celo prvo poluvreme, uz svega jednu ili dve dobre prilike. Ipak, drugi deo utakmice doneo je i promenu. Bar u toj drugoj polovini.

Izabrane vesti

Koreja je bila znatno opasnija, ređala je prilike preko Sona i Kua, ali je golman Akinfejev bio na visini zadatka. Ali samo jedan trenutak nepažnje, jedna pogrešna procena i loša reakcija donela je i prvi šok na meču. Rezervista Li lansirao je jedan projektil ka golu rivala u 68. minutu, iskusni čuvar mreže loše je reagovao, a lopta je završila u mreži. Slavlje je moglo da počne!

Ubrzo je usledio i odgovor Don Fabija. Iz igre je momentalno izveo Žirkova i Glušakova, a na teren poslao Denisova i Keržakova. Što se vrlo brzo isplatilo. Iskusni napadač Zenita je, uz dosta muke uspeo da matira Junga i vrati Zbornaju u igru. Ali, iako je su se prilike ređale na obe strane, promene rezultata više nije bilo.

Dres Rusije

------------------------------------------------------------------------------------------

00.00 - POČELO JE!!!

00.05 - Inače, Južna Koreja je slavila u utakmicama prvog kola Svetskog prvenstva na poslednja tri velika takmičenja. Ekipa Hong Mijung Boa slavila je davne 2002. godine protiv Poljske sa 2:0, zatim 2006. bilo je 2:1 protiv Togoa, da bi na prethodnom Mundijalu savladala Grčku sa 2:0. 

00.08 - Prvu priliku na utakmici imala je reprezentacije Rusije. Posle kornera sa leve strane, koji je izveo Kombarov, priliku je imao Kokorin, ali... Odbrana Koreje bila je na svom mestu. 

00.10 - Umalo mat u tri poteza! Son je odlično prihvatio koju je Liju poslao Jun, pretrčao s njom gotovo pola terena, da bi njegov udarac sa ivice šesnaesterca prošao malo iznad gola.

00.13 - Prvu opomenu na utakmici dobio je Hon Min Son posle starta nad Samedovim. Da li je vezista Rusije malo glumio ili je kazna bila opravdana? Igrao se 14. minut susreta.

00.19 - Evo i jednog vrlo zanimljivog podatka - zbog vremenske razlike Fabio Kapelo je u Italiji napunio 68 godina, ali u Brazilu i dalje ima 67. U Kuiabi je trenutno 18.19 časova. Srećan rođendan Don Fabio!

00.25 - Za sada je prilično mirna situacija na terenu. Uglavno se igra na sredini terena, a dok Zbornaja komanda svoje prilike gradi preko boka, Koreja dugim loptama traži Parka i Sona. Koja taktika će se isplatiti?

00.29 - U 30. minutu meča Sungjung Ki zaradio je svoj prvi žuti karton na meču, drugi za Južnu Koreju. Vezista je kažnjen posle izuzetno nesmotrenog starta nad Samedovim, kojeg je pokupio sa obe noge. 

00.31 - Prvu ozbiljniju priliku na utakmici videli smo tek u 32. minutu susreta. Ignjaševič je poslao pravi projektil sa nekih 35 metara od gola, ali je Jung, uz maksimalne napore, uspeo da odbrani udarac.

00.33 - Svega nekoliko trenutaka kasnije nova prilika za Rusiju! Atmosfera se rasplamsala na terenu, a Kokorin je odličnim dodavanjem u dubinu proigrao Žirkova, koji je s leve strane iskosa pucao pored gola. 

00.34 - Već u sledećem napadu usledio je i odgovor Koreje. Kapiten Ku raspalio je po lopti sa nekih 20-ak metara, Ignjaševič je zakasnio da izađe na tu loptu, koja ga je u letu zakačila i umalo prevarila Akinfejeva. Ipak, rezultat ostaje 0:0. 

00.38 - Odlična saradnja napadačkog tandema Koreje! Park je nebeskim skokom glavom prosledio loptu do Sona, koji je nadriblao istu na ivicu šesnaesterca, ali potom pucao nebom pod oblake.

00.43 - Uspavanka u Kuibi, nepovezana igra Rusije i Južna Koreja koja za sada pokazuje za nijansu više... Vaš komentar?

Kim Jong Gvon i Aleksandar Kokorin

00.46 - POLUVREME!!!

Posle prvih 45 minuta slobodno možemo reći da smo videli jednu vrlo lošu fudbalsku predstavu, u kojoj smo videli svega dve prave prilike i isto toliko poluprilika. Jedini iole ozbiljan udarac ka golu Junga poslao je Ignjaševič posle slobodnog udarca sa 35 metara, dok je Južna Koreja najviše pretila preko Sona. Za sada ništa konkretno nismo videli, nadamo se da će drugi deo igre biti bolji!

01.01 - Utakmica se nastavlja. Prvi napad ima Južna Koreja.

01.02 - Evo i nagoveštaja bolje igre u drugom poluvremenu? Fajzulin je lukavo uputio jednu nezgodnu loptu sa nekih 30-ak metara, Jung je morao da interveniše i napravi korner. 

01.03 - A posle kornera kapiten Berezucki je glavom uputio udarac, ali se mreža rivala zatresla samo sa spoljnje strane.

01.04 - Evo i prvog žutog kartona za Rusije. Zaradio ga je Oleg Šatov posle nesmotrenog starta nad Kuom

01.05 - Južna Koreja preko Kua dolazi do prve šanse u drugom poluvremenu. Ali njegov, nedovoljno jak udarac sa nekih 25 metara nije bio preveliki problem za Akinfejeva.

01.07 - Uvodnih nekoliko minuta proteklo je u prilikama, doduše ne toliko ozbiljnih, na obe strane. Ki je uputio jedan oštar i nezgodan udarac iskosa levo sa 20-ak metara, ali je golman Rusije bio na pravom mestu. Igrao se 51. minut.

01.14 - U 58. minutu Kim je sa nekih 35 metara lansirao pravu raketu, koja je umalo prevarila Akinfejeva. Međutim, "led" još uvek nije probijen.

01.15 - Prvu izmenu napravio je i Fabio Kapelo. Umesto Šatova u igri je Alan Džagoev. Dakle, Don Fabio kreće u sve veću ofanzivu.

01.17 - Ponovo napada Koreja, ali i ponovo bezuspešno! Posle centaršuta Kima s leve strane najviši u skoku bio je Hong. Ipak, bez veće pretnje.

01.18 - Konačno i udarac Rusa! Kombarov je uputio novi projektil, Jung je uspeo samo da odbije loptu, ali na odbitku nije bilo nikog. 

01.24 - GOOOOOOOL!!! Posle 68 minuta igre, eto, videsmo i prvi pogodak na meču! Rezervista Li, koji je u igru ušao svega nekoliko minuta ranije, poslao je pravi projektil, koji ovog puta nije uspeo da zaustavi Akinfejev. Ali, neverovatna, katastrofalna, početnička greška jednog od najiskusnijih golmana na šampionatu donosi Južnoj Koreji prednost! Lopta mu je išla pravo u lice, on je pokušao da je uhvati, ali se izmigoljila i završila pravo u mreži!

01.26 - U 71. minutu Keržakov menja indisponiranog i potpuno neprimetnog Jurija Žirkova.

01.27 - Kapelo pravi i poslednju izmenu na utakmici - u igru je ušao Igor Denisov, izašao je Glušakov.

01.29GOOOOOOOL!!! Kockanje se isplatilo! Keržakov posle dosta muke i kruženja oko gola Junga uspeva da iskoristi jedan odbitak i dodatno rasplamsa igru.

01.32 - U međuvremenu selektor Hong Mijung Bo napravio je drugu izmenu. Hvong je u 73. minutu zamenio Honga.

01.37 - Evo nove prilike za Rusiju! Priliku je imao drugi rezervista - Džagoev, koji je raspalio sa 25 metara, ali je lopta završila tik pored leve stative.

01.39 - Zanimljivo, selektor Južne Koreje pravi jednu defanzivniju izmenu. Umesto najboljeg igrača Sona u igru ulazi Kim. Igrao se 84. minut. 

01.46 - Arbitar Pitana produžio je meč za četiri minuta. 

01.50 - KRAJ!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

RUSIJA - JUŽNA KOREJA 1:1 (0:0)
/Keržakov 74 - Li 68/

Stadion: Arena Pantanal; Kuiaba
Sudija: Nestor Pitana (Argentina)
Kartoni: Son (žuti), Ki (žuti), Šatov (žuti).

RUSIJA: Akinfejev - Ješčenko, Ignjaševič, V. Berezucki, Kombarov - Glušakov (od 72. minuta Denisov), Fajzulin, Žirkov (od. 71. minuta Keržakov) - Samedov, Šatov (od 59. minuta Džagoev) - Kokorin.

JUŽNA KOREJA: Jung - J. Li, Kim, Hong (od 73. minuta Hvong), Jun - Ki, Han, Č. J. Li, Ku - Park (od 56. minuta Li), Son (od 84. minuta Kim).

--------------------------------------------------------------------------------------

(FOTO: Guliver / Getty Images, Action Images)


tagovi

Rusijareprezentativni fudbalJužna KorejaJužna AmerikaBrazil2014HBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara