""
""

U Francuskoj postoji samo - Pari Sen Žermen! Sveci uzeli i Liga kup uz šmekerski pogodak Di Marije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.16. | 22:55

Tim Lorana Blana treći put uzastopno osvojio prestižno nacionalno takmičenje

Francuska ima i Francuska zna samo za jednog šampiona! To je Pari Sen Žermen. Posle osvojene titule nacionalnog šampiona i pre nego što je liga završena, Sveci su u finalu Liga kupa na stadionu Sen Deni savladali Lil rezultatom 2:1 i tako po treći put u nizu osvojili prestižno nacionalno takmičenje. 

Izabrane vesti

Ni to što je PSŽ gotovo 20 minuta igrao bez pocrvenelog Adrijena Rabioa nije preterano pomoglo Lilu da stigne do još jednog pogotka i uvede meč u pravu dramu. Napadale su popularne Doge preko Amalfitana, Bufala i Edera, dale sve od sebe, ali jednostavno Salvatore Sirigu je začarao svoju mrežu i i nije dozvoljavao protivniku da se ponada. Pari Sen Žermen je i ovog puta pokazao da je za klasu ispred svih klubova u Francuskoj i u ovom trenutku ne postoji ekipa koja je i približno dovoljno jaka da se suprotstavi četi Lorana Blana i pokuša da dođe do trofeja. Pari Sen Žermen polako uspostavlja dominaciju koju teško da će neko prekinuti u skorije vreme. Čak su i ruski milioni u Monaku nedovoljno jaki da bi se Pari Sen Žermen bacio na kolena. A Lil je tek daleko iza, iako se hrabro borio, do poslednjeg sudijskog zvižduka.

PSŽ je u vođstvo stigao preko Havijera Pastorea u samom finišu prvog poluvremena. Okušao je Argentinac sreću udarcem s ivice šesnaesterca. Lopta je u trenutku promenila smer, a Vinsent Enjama bio je nemoćan. 

Postigao je Lil gol nade na startu drugih 45 minuta. Đibril Sidibe izveo je slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara i pogodio odmah uz levu stativu. Iznenadio je Sidibeov šut Sirigua, a čini se da je svakako bio nezaustavljiv šut. 

Taman što je nada postala još veća kada je Rabio zaradio crveni karton, dogodila se akcija, tačnije nesmotrenost u redovima Lila koja ih je koštala pehara. Posle jedne potpuno bezazlene akcije Sirigu je iz sve snage ispucao loptu daleko od svog gola. Posle katastrofalne reakcije Lilove odbrane Anhel Di Marija se našao sam ispred gola Enjame, a onda je šmekerskim potezom plasirao loptu u mrežu i presudio rivalu. 

Svi kasniji napadi Lila bili su uzaludni - Pariz je već slavio.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pari Sen ŽermenLilLiga kup FrancuskeLiga 1Havijer PastoreFrancuskaEvropaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara