"Karišić u dresu reprezentacije protiv Hrvatske"
"Karišić u dresu reprezentacije protiv Hrvatske"

Trend odliva talenata se nastavlja: Biser Rada se seli u Primeru!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.02.15. | 13:06

Strahinja Karišić od leta biće novi igrač Granade

Karišić u dresu reprezentacije protiv HrvatskeOdavno je poznato da mladi fudbaleri u Srbiji ne stignu da napune 18 godina a već napuste zemlju i oprobaju se u inostanim jačim ligama. Novi  takav slučaj dolazi nam sa Banjice. Talentovani 17-godišnji  Strahinja Karišić novi je fudbaler Granade. On će se preseliti u Španiju na leto, a do tada će biti na raspolaganju treneru omladinske selecije Miliji Žižiću.
"Ovo je još jedan od pokazatelja odličnog rada  u jednoj od najboljih škola u Srbiji i ujedno prilika da mlađani građevinar napreduje u španskoj ligi", navodi se u saopštenju Rada.

Nije tajan da naši klubovi na ovaj način sebi obezbeđuju egzistenciju, i da je ovo samo jedan od primera takvog poslovanja. Recimo, Matija Nastasić je otišao u Italiju bez ijednog odigranog minuta u dresu Partizana. Sa druge strane, inostrani klubovi imaju odličan skauting, i za njih male pare, dovedu talentovane klince koje kasnije preprodaju za ogroman novac. Vlasnik Granade je porodica Poco, koja je takođe vladnik i Udinezea i Votforda. Njihovi poznati su po dobrom skautingu mladih talenata, tako da ovaj transfer ne čudi.

Izabrane vesti

Karišić 3. jula puni 18 godina i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije naše zemlje.  Sa osećanjem sreće, ali pomalo i tuge gleda na odlazak u Granadu.
"Žao mi je što napuštam drugare, ali mi godi poziv iz Španije, jer mi je to velika šansa da još više napredujem. Zahvalan sam svim mojim trenerima, direktoru omladinske škole i upravi kluba koji su prvo od mene napravili dobrog čoveka, pa onda fudbalera. Znam, gde god da budem, u srcu ću nositi Rad i moju Banjicu", rekao je Karišić.

(FOTO: MN press)


tagovi

Strahinja KarišićSrbijaŠpanijaRadPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara