"Toto Volf "
"Toto Volf "

Toto Volf: Izgledali smo kao gomila idiota, ovo mora da se prekine!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.16. | 14:50

„Nismo želeli sudar naših bolida, i to trenutno nema nikakve veze sa nastavkom saradnje sa Nikom Rozbergom“, tvrdi Toto Volf, direktor Mercedes F1 tima

Toto Volf

Direktor Mercedesovog F1 tima, Toto Volf, kaže da pregovori o nastavku saradnje sa Nikom Rozbergom nemaju nikakve veze sa incidentom na stazi u Austriji. On negira bilo kakva nagađanja koja su odmah nakon kontakta Nika Rozberga i Luisa Hamiltona počela da kruže u vidu glasina po kojima se dovodi u pitanje budućnosti nemačkog vozača u šampionskom timu. Rozbergov ugovor je već neko vreme u žiži javnosti pošto je došao čas u kom se mora razmišljati o obnovi dokumenta koji važi ove sezone. U ime nemačkog vozača pregovore vodi bivši as Formule 1, Gerhard Berger, dok sa strane Toto Volf zastupa interese Mercedes AMG Petronas tima.
„Ugovor je dugotrajna i ozbiljna odluka, i na nju neće uticati incident na trci. Sudar naših bolida je već vidjena stvar, nismo je želeli, pa sada izgledamo kao gomila idiota. Ovo je nepoštovanje prema 1.500 ljudi koji se ubijaju od posla da pripreme vozila, i zbog toga ovo mora da se prekine“, rekao je Volf za britanske medije.

Izabrane vesti

Niko Rozberg

Da podsetimo, sudije su okrivile Nika Rozberga za incident, zbog čega je nemački vozač kažnjen sa deset sekundi, što nije uticalo na njegov plasman na Red Bul ringu. Uz to Mercedesov vozač je „zaradio“ i dva boda minusa na super licenci jer su sudije procenije da je on kriv za kontakt u poslednjem krugu Velike nagrade Austrije.

Posle svega, Hamilton je zaostatak za Rozbergom smanjio na svega 11 bodova u generalnom plasmanu, što realno nije nikakva razlika budući da se do kraja šampionata vozi još 12 trka.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toto VolfNiko RozbergLuis HamiltonGerhard BergerFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara