"Izgled novog stadiona Totenhema"
"Izgled novog stadiona Totenhema"

Totenhem skovao plan: Novi stadion od 560.000.000 evra deliće sa prvim NFL timom iz Londona?

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.15. | 17:40

Novi dom Pevaca trebalo bi da ima teren koji će moći brzo da se adaptira na uslove igranja u NFL ligi i ogromne svlačionice za 70 osoba...

Izgled novog stadiona Totenhema

Stari Vajt Hart Lejn ispisuje poslednje stranice bogate istorije, jer u sezoni 2018/19 Totenhem će zaigrati na novom, ultramodernom stadionu, koji bi prema procenama brojnih stručnjaka trebalo da najavi neka bolja i uspešnija vremena za Pevce iz Londona!

Izabrane vesti

Zdanje vredno približno oko 560.000.000 evra imaće oko 65.000 mesta za gledaoce, što je skoro duplo više nego kapacitet starog doma fudbalera Totenhema (36.240 mesta), ali priča se tu ne završava.

Naime, novi stadion Pevaca mogao bi da postane dom i prve ekipe iz glavnog grada Engleske koja bi trebalo da zaigra u NFL ligi, takođe od sezone 2018/19, o čemu ostrvska štampa sve više bruji poslednjih dana. Naime, u prilog tome da bi Engleska mogla da dobije sastav u američkom fudbalu ide činjenica da je u planu da "novi" Vajt Hart Lejn trebalo da dobije podlogu koja bi ekspresno mogla da se adaptira za uslove koje propisuje Premijer liga, ali i NFL liga, što podrazumeva da ne bi bilo dupliranja linija terena, kao što je to čest slučaj na terenima fudbalskih klubova širom američke MLS lige. Takođe, u planu je da se grade svlačionice koje su po NFL standardima, što znači da bi u tim prostorijama u isto vreme moglo da se smesti i po 70 osoba, igrača i trenera. 

Ovu informaciju donekle je potvrdio i portparol Totenhema, koji je rekao da se trenutno traže rešenja, ali da ništa opširnije ne može da kaže na ovu temu. 

Podsetimo, ljubitelji američkog fudbala na Ostrvu dobili su potvrdu da će se tokom ove godine odigrati tri utakmice u Londonu, ali da će domaćin biti Vembli. Utakmice bi trebalo da budu odigrane na jesen. U pitanju su susreti Bafalo Bilsa i Džeksonvil Kuguara (25. oktobar), Detroit Lajonsa i Kanzas Siti Čifsa (1. novembar) i Njujork Džetsa i Majami Dolfinsa (4. oktobar).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer liganovi stadionEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara