"Paolo Di Kanio"
"Paolo Di Kanio"

To je trener! Di Kanio iz svog džepa plaća za ostanak igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.13. | 11:18

"Kad sam već u prošlosti spiskao tolike pare na advokate možete da zamislite koliko sam spreman da dam za svoje igrače", kaže trener Svindona

 

Paolo Di KanioGlad za pobedom nekada nema cenu, pa je trener Svindona Paolo Di Kanio odlučio da iz svog džeša izdvoji 30.000 funti kako bi igrači koji na Kauntri Graundu igraju na pozajmicama i ostali tu gde jesu.

Izabrane vesti

Međutim, pitanje je da li će dobra volja Italijana biti dovoljna s obzirom da se Svindon tu najmanje pita. Džon Bostok bi tako trebalo da se ove nedelje vrati u Totenhem, dok je Dani Holands već otišao u Čarlton, a Kris Martin u Norič.

Predsednik Svindona ser Vilijam Pati, takođe, nije baš izašao u susret treneru izjavivši da Di Kanio u januarskom prelaznom roku neće dobiti dodatna sredstva za pojačanja. Šef struke se, ipak, ne predaje.
Učiniću sve da ih zadržim, čak ću da uložim i svoj novac. Potrošiću 20.000 ili 30.000 funti kako bi zadržali dok god možemo, jer mi je stalo do njih i želim da nastavim da pobeđujem”, istakao je Di Kanio, koji je prošle sezone poveo ekipu do promocije u treću ligu Engleske.

Par meseci kasnije i Čempionšip se čini na dohvat ruke, s obzirom da Svindon posle četiri uzastopne pobede  ima samo pet bodova manje od vodećeg dvojca – Tranmerea i Donkastera.

Doduše, Di Kanio je imao potpuno odrešene ruke tokom leta, pa je na Kauntri Ground stiglo 14 fudbalera zbog čega je Svindon kasnije i kažnjen zabranom registrovanja novih igrača. Suspenzija je kasnije skinuta, ali je Pati, koji je u oktobru seo u rukovodeću fotelju, odbacio mogućnost da klub i ubuduće troši više nego što može.

Di Kanio se ne slaže sa takvim postupkom gazde.
Neću da prodajem kuće po Italiji, ali želim da zadržim te igrače. Možda ću umreti nešto siromašniji, ali imaću trenerske pobede iza sebe. Uostalom, kad sam već u prošlosti spiskao tolike pare na advokate možete da zamislite koliko sam spreman da dam za svoje igrače”.

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

EngleskaEvropameđunarodni fudbalPaolo Di KanioSvindon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara