"Tan"
"Tan"

Tan daje Sarajevu 1,5 miliona evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.12.13. | 19:57

Mediji u BiH navode da Tan nema nameru da Sarajevu menja grb i boje, kao što je to uradio u Kardifu što je razbesnelo tamošnje navijače

TanVlasnik fudbalskog kluba Kardif Siti, biznismen iz Malezije Vinsent Tan postao je danas većinski deoničar Sarajeva.
"Potpisali smo sporazum koji definiše buduće investicije i upravljačka prava, a sve u skladu sa statutom kluba i zakonima ove države", rekao je Rojtersu generalni direktor Sarajeva Dino Selimović.

On nije želeo da priča o finansijskim detaljima, a lokalni mediji objavili su da je Tan obećao da će u klub investirati oko 1,5 miliona evra.

Sarajevski klub nalazio se na ivici bankrota, a trenutni dugovi iznose oko pola miliona evra.

Milijarder iz Malezije letos je počeo pregovore sa čelnicima Sarajeva od kojih je zahtevao da mu predstave plan otplate duga i investicioni plan za naredne tri godine.

Prema dogovoru Tana i čelnika Sarajeva, taj klub sarađivaće sa Kardifom koji se takmiči u engleskoj Premijer ligi.
"Želimo da taj dogovor uključuje igranje prijateljskih utakmica, razmenu igrača, zajedničku organizaciju kampova za decu i razne marketinške kampanje", rekao je Tan pre nekoliko meseci Dnevnom Avazu.

Mediji u BiH navode da Tan nema nameru da Sarajevu menja grb i boje, kao što je to uradio u Kardifu što je razbesnelo tamošnje navijače.

Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 1946. godine, a dva puta je bio šampion Jugoslavije. Ovaj klub dva puta je potom bio i prvak Bosne i Hercegovine, a u četiri navrata osvajao je nacionalni kup te zemlje.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

BiHEvropaFK SarajevoVinsent Tan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara