""
""

TAKO TO RADI VLADA STOŠIĆ: Uložio 2,5 miliona i doveo Betis na prag Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.13. | 15:04

Sportski direktor zeleno-belih iz Sevilje uprkos skromnim sredstvima napravio ekipu koja se 2011. vratila u Primeru, a za dve godine stigla blizu plasmana na evropsku scenu

Miroslav Đukić drma Španijom, ali još jedan Srbin ovih dana privlači pažnju sportske javnosti u zemlji svetskih prvaka. Možda nema tako zvučno ime kao novi trener Valensije, ali Vlada Stošić je zbog uspeha Betisa dospeo na stranice ugledne Marke, koja ga je predstavila kao jednog od graditelja uspona zeleno-belih iz Sevilje.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde je 2010. postao sportski direktor kluba iz Andaluzije, koji se narednog leta vratio u Primeru, prvu sezonu završio na 14. mestu, da bi minule usledio bum, ekipa se probila na sedmu poziciju. Još ako UEFA potvrdi kaznu Malagi eto Betisa od jeseni u – Ligi Evrope.
Postepeno smo gradili ideju po kojoj možemo da igramo na međunarodnoj sceni, sad smo došli u tu poziciju. Govorilo se da je ovaj tim precenjen, da kod nas rade beskorisni i nesposobni ljudi, međutim, i pre početka sezone govorio sam da je naša ekipa bolja nego prošlogodišnja“, podseća Vlada Stošić u razgovoru za Marku.

Izabrane vesti

Kakav je posao u funkcionerskoj ulozi napravio bivši igrač ovog kluba (1994-1996) najbolje ilustruje podatak da je u lanjsku rekonstrukciju tima uložio svega oko 2,5 miliona evra. Doduše, mnogi su stigli na pozajmice, ali to ne umanjuje uspeh ekipe koja je jedno od prijatnih iznenađenja Primere.
Ljudi znaju šta smo sve uradili za prethodne tri godine, u naredna dva meseca učinićemo sve da navijače uverimo kako činimo prave stvari za njih. Stvorićemo tim gladan uspeha, od pojedinaca spremnih da dokažu kvalitet“, dodao je Vlada Stošić, uz pohvale na račun trenera Pepea Mela, koji će se u klubu zadržati do 2017.

 

(FOTO: realbetisbalompie.es)


tagovi

BetisEvropaPepe MeloPrimeraŠpanijaSrbijaVlada Stošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara