"Radost posle gola Kadua"
"Radost posle gola Kadua"

Svi su bez nade, samo Pintu Sa: Zvezda – Radnički 2:0 (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.13. | 19:52

Kadu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena meča sa Radničkim 1923 prekinuo uspavanku, da bi kapiten Zvezde Milijaš dokrajčio rivala

 

Radost posle gola KaduaEnergija novog trenera Crvene zvezde Rikarda Sa Pintua nije se momentalno prenela na teren, ali barem rezultat nije izostao, pa je apatična beogradska ekipa dobila vetar u leđa koji će joj barem privremeno skinuti veliki pritisak sa pleća. Zvezda – Radnički Kragujevac 2:0 (1:0) u 20. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Igra je bila daleko od impresivne, ali je najbitnije da su crveno-beli na mišiće izboksovali pobedu koja će barem na nekoliko dana vratiti mir u Ljutice Bogdana i ekipi dati dodatno vremena da pokuša da usvoji ideje novog šefa struke.

Sudeći po onome što smo videli protiv Radničkog još je daleko trenutak kada će Zvezda zaigrati onako kako to zamišlja portugalski strateg, ali ono što je bilo još više zabrinjavajuće je što je izostala reakcija posle promene na kormilu, pa ekipa sve do prvog gola nije delovala kao sposobna da za 180 stepeni promeni situaciju u klubu.

Ipak, dobar prodor ove sezone često kritikovanog Darka Lazovića, večeras jednog od najagilnijih igrača Zvezde,  omogućio je Kaduu da u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre prekine agoniju i konačno otvori kapiju pred golom Ognjena Čančarevića.

Radost posle gola MilijašaDa će bodovi i ostati u Beogradu postalo je očigledno u 69. minutu kada je kapiten Nenad Milijaš posle kornera Lazovića i povratne lopte Uroša Spajića, iz drugog pokušaja još jednom primorao Čančarevića na kapitulaciju i duplirao vođstvo na već nedostižnih 2:0. Ujedno i jubilarni 4.000 prvenstveni gol Crvene zvezde čime se Milijaš upisao u istoriji kluba.

Cilj je ispunjen, ali nikako se ne može reći da je Sa Pintu dobio mnogo razloga za optimizam, jer osim u dva pomenuta trenutka Zvezda nije pokazala mnogo. Naprotiv. Delovala je bezidejno kao i pod vođstvom Aleksandra Jankovića, dok je napadač (ovaj put se u startnih 11 prvi put našao Abiola Dauda, a ne Ognjen Mudrinski) bio potpuno odsečen od ostatka ekipe.

Abiola Dauda u prodoruBrine i situacija oko Luke Milivojevića, koji je krajem prvog poluvremena morao van igre jer je u jednom vazdušnom duelu pretrpeo frakturu nosne koste, pa ga je na terenu zamenio mladi Ognjen Ožegović.

Ovosezonski debi Ožegovića, uz solidnu rolu Lazovića i sigurniju igru do sada kritične odbrane, sasvim sigurno su napozitivniji utisci sa večerašnjeg meča, ali nema sumnje da će Sa Pintu morati da zavrne rukave i uradi još mnogo toga ne bi li Zvezda zaigrala kako se od nje očekuje.

Radnički definitivno nije tim po kojem bi beogradski crveno-beli trebalo da se mere.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1923 2:0 (1:0)
/Kadu 45+1, Milijaš 69/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: Oko 17.351;
Sudija: Srđan Obradović;

Crvena zvezda: Bajković – Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović – Garido, Milivojević (od 41’ Ožegović), Milijaš, Lazović, Kadu (od 82’ Savićević) – Dauda (od 65’ Dauda);

Radnički 1923: Čančarević (od 73’ Knežević) – Bubanja, Otašević, Petrović, Fejsa (od 55’ Spalević) – Mirić, Milošković (od 80’ Đuričković), Marić, Svojić, Beljić – Milovanović;

 

SUPERLIGA – 20. kolo:

OFK Beograd – Sloboda 1:0 (0:0)
/Vasiljević 87/

Spartak – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Despotović 23, Torbica 73pen/

BSK Borča – Rad 1:0 (1:0)
/Jovanović 35/

Smederevo – Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Binić 91/

Donji Srem – Javor 3:0 (1:0)
/Josimov 43, Lakić-Pešić 64, Krunić 83/

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Kadu 45+1‚ Milijaš 69/

Jagodina – Vojvodina 0:1 (0:1)
/Oumaru 29/

Nedelja:
15.00: Hajduk Kula - Partizan


tagovi

FK Crvena zvezdajevtic i kaduNenad MilijašRadnički KragujevacRikardo Sa PintuSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara