""
""

Stopama Ramba Petkovića: Mladi Srbin u Fluminenseu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.09.17. | 16:45

Dolazi kao slobodan igrač

Dolazak brazilskog fudbalera u Evropu je nešto sasvim normalno, ali odlazak Evropljanina u brazilski klupski fudbal je retkost. Još kada taj Evropljanina dolazi iz Srbije, onda je to posebno zanimljiva vest...

Izabrane vesti

Retki su oni koji su iz Evrope prošli u Brazilu, a najveći od svih je svakako Dejan Petković koji je bio idol u Brazilu i sigurno bi zaigrao i za tamošnju reprezentaciju da je imao pravo na to. Rambovim stopama je krenuo mladi srpski vezista Strahinja Karišić.

On ima 20 godina i potpisao je ugovor sa brazilskim velikanom Fluminenseom. Karišić je došao iz španske Granade sa kojom mu je posle dve sezone istekao ugovor. Karišić je pre dve godine prešao iz Rada u Granadu gde je igrao za B tim. Posle isteka ugovora, dobio je poziv da ode u Fluminense na probu. Trenirao je mesec dana sa mladim timom brazilskog velikana i zadovoljio. Čeka još samo radnu vizu da bi postao član velikog Flua.

Međutim, za početak ga čeka igranje u B timu, odnosno ekipi za igrače do 20 godina. Brazilskim medijima je njegov dolazak zanimljiv kroz prizmu Ramba Petkovića. Zanimljivo im je što igra na istoj poziciji kao slavni zemljak, a bio je član kadetske i omaldinske reprezentacije Srbije.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Strahinja Karišićmeđunarodni fudbalFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara