""
""

Stojković za MOZZART Sport: Odlazim bez primljenog gola u derbiju!

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.05.13. | 17:35

"Do sada sa ljudima iz rukovodstva nisam pričao o mogućem produžetku saradnje, ali sam otvoren za razgovor, kao što sam uvek i bio. A s druge strane, u najboljim sam godinama, mislim da bih mogao još jedan kvalitetan ugovor u inostranstvu da odradim", kaže golman Partizana

 

Svaka čast Aleksandru Mitroviću na golovima (deset), Lazaru Markoviću na asistencijama (sedam), Milošu Jojiću na pogotku u derbiju, Saši Iliću na timskom uticaju i Ivanu Ivanovu na konstantnosti (odigrao 2430 minuta), ali kad za deset dana budu promovisali junaka sezone u kojoj će šesti put uzastopno postati prvaci Srbije, u Partizanu bi poseban orden za zasluge trebalo da dodele – Vladimiru Stojkoviću!

Izabrane vesti

Ako je nekome potrebno objašnjenje zbog čega je reprezentativni golman možda i najjača karika u lancu uspeha crno-belih, dovoljno je podsetiti na odbrane u duelima sa Slobodom, Javorom, Novim Pazarom, Radničkim iz Niša, naposletku i ukroćen šut Kadua u 144. večitom derbiju. Njegov učinak možda nije odmah vidljiv poput napadača, ali na značaju dobija kad se sabere da je samo ovog proleća sačuvao lideru bar deset bodova.
"Niti sam ja najbolji Partizanov pojedinac, niti slična konstatacija može da važi za bilo koga u savremenom, pogotovu kolektivnom sportu. Mi smo tim! I to mnogo dobar tim, koji je kompletnu sezonu gurao zajedno i došao na korak do najvažnijeg trofeja, tako da ne bih mojim odbranama pridavao veliki značaj", skromno uzvraća Vladimir Stojković u razgovoru za MOZZART Sport.

Ostaje, međutim, utisak da je upravo stasiti Lozničanin pojavom i intervencijama posle zalečene povrede ramena ubrizgavao ekipi inijekciju samopouzdanja u trenucima kad se nije nazirao kraj prolećnom posrtanju.
"Bilo je utakmica kad su moje odbrane dolazile do izražaja, ali ja stvarno ne bih da se izdvajam u odnosu na saigrače. Naša odbrana je najčvršća u ligi, primili smo samo 16 golova, a to ne može da bude isključivo moja zasluga. Isto tako, nije to podatak kojim bi trebalo da se diče samo četvorica momaka ispred mene, već kompletan tim, od špiceva do golmana, pošto smo se u nekim situacijama branili baš kako dolikuje velikom klubu - timski".

Kako je branio tokom poslednja tri meseca, poptuno je logično što je odličnu formu Stojković prekopirao i u utakmici sezone. Zadržao je psihološku stabilnost dok su ga navijači Crvene zvezde častili verbalnim uvredama i(li) početkom drugog poluvremena pokušali da isprovociraju bacajući baklje u njegovom smeru, a iz te posvećenosti samo fudbalskim detaljima kao nagrada je stigla i odbrana Kaduovog šuta u nadoknadi vremena.
"Ništa nije moglo da me izbaci iz takta ili poremeti pripremu za utakmicu odluke o šampionu Srbije. Od početka sam se fokusirao samo na teren, pratio igru i uopšte nisam obraćao pažnju na detalje na koje je protivnik možda želeo. Branio sam kao na bensedinima, toliko sam bio miran da bukvalno ništa sa strane nije mogo da me izbaci iz ravnoteže".

Koliko god su se radovali Stojkovićevoj odbrani, koja je sačuvala nekoliko minuta ranije stečenih 1:0, toliko su se Grobari rastužili posle najave golmana da mu je ovo poslednji derbi.
"Sva je prilika da je tako, da odlazim. Ostalo mi je još šest meseci ugovora i valja razmišljati o daljim koracima u karijeri. Da me neko pogrešno ne shvati, sve opcije su u igri. Do sada sa ljudima iz rukovodstva nisam pričao o mogućem produžetku saradnje, ali sam otvoren za razgovor, kao što sam uvek i bio. A s druge strane, u najboljim sam godinama, mislim da bih mogao još jedan kvalitetan ugovor u inostranstvu da odradim. Desi li se da se rastanem sa Partizanom, još ne znam da li bih napustio klub pre ili po završetku kvalifikacija za Ligu šampiona. Sve je moguće".

Kad je u avgustu 2010. stigao u Humsku 1 na pozajmicu iz Sportinga govorio je kako je reč samo o suvom profesionalizmu, da bi skoro tri godine kasnije Vladimir Stojković o crno-belima pričao sa naglašenim emocijama.
"Rekao sam i ponoviću, jer je to živa istina: dolazak u Partizan je najbolji potez u mojoj karijeri! Znao sam posle prvih pet utakmica u Humskoj da sam napravio fantastičan izbor i zbog načina na koji su me prihvatili saigrači, treneri, rukovodioci i navijači osećao sam neprestanu obavezu da im na tom fantastičnom poverenju uzvratim. Nadam se da su i oni zadovoljni sa mnom kao što sam ja presrećan periodom u Partizanu. Osvojio sam tri titule, jedan kup, branio u Ligi šampiona i Ligi Evrope, dobio sva četiri ligaška derbija, nisam primio nijedan gol u prvenstvu od Crvene zvezde i sad vi meni recite kako da ne budem srećan", podvukao je crtu Vladimir Stojković ispod zaista impresivnog učinka u dresu sa Partizanovim grbom.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

144. večiti derbifudbalFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara