"Skupštinski delegati su znali i da zadremaju"
"Skupštinski delegati su znali i da zadremaju"

Šta smo sve čuli na sednicama Zvezdinoj skupštini: Ko je jeo guščije paštete, ko je partizanovac, a ko je bombardovao klub? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.12.14. | 14:40

Prethodne sednice najvažnijeg klupskog tela nisu bile dostojne slavne prošlosti. Bilo je tu elemenata drame, komedije i psihološkog trilera

Skupštinski delegati su znali i da zadremajuIma ona narodna poslovica o tome da kada siromaštvo zakuca na vrata ljubav obično iskoči kroz prozor. Crvena zvezda, taj veliki klub i u evropskim okvirima, odavno spada u red siromaha, pa otuda i ne čudi što su prethodna zasedanja Skupštine crveno-belih imala sve elemente i komedije, i drame i psihološkog trilera.

Bilo je na tim događajima svega: od jeftinih petparačkih pretnji, do međusobnog optuživanja, do komičnih scena nedostojnih slavne prošlosti. Praktično poslednja sednica koja je imala elemente akademske rasprave dogodila se 2005.godine kada je u predsedničku fotelju seo Dragan Stojković Piksi... A sve posle toga što je usledilo dalo je samo povoda mnogima da propagiraju tezu kako su brojni rukovodioci napravili ruglo od kluba. Uoči nove sednice Skupštine, zakazane za nedelju 21. decembra, rasplet je poznat: Svetozaru Mijailoviću biće overen petogodišnji predsednički mandat, Zvezdan Terzić će dobiti široka ovlašćenja, očekuje se da bude formiran novi Upravni odbor...

Izabrane vesti

KAD MILOJKO POLUDI

Ma šta mislili o takvom raspletu delegati bi trebalo da vode računa o dostajanstvu kako ne bi postali zvezde Jutjuba kao svojevremeno poznati sportski komentator Milojko Pantić i tadašnji portparol Milan Bošković. Sednica Skupštine održana u februaru 2008. godine bila je jedna od najsramnijih u istoriji, najavila težak period za Crvenu zvezdu. Pred očima Toplice Spasojevića i ostalih čelnika dešavale su se bizarne scene. Sve je zakuvao pomenuti Milojko Pantić koji se okomio na Milana Boškovića:
Crvena zvezda je totalno marginalizovana u medijima, čovek koji je PR kluba ne objavi na svojoj televiziji rezultat meča između Crvene zvezde i Artmedije. A nekada je nacionalni dnevnik počinjao prijateljskim mečevima crveno-belih. Čovek koji je sada portparol kluba prenosi utakmice Partizana u Ligi šampiona", besneo je Milojko Pantić.

Usledila je replika Milana Boškovića koju je Pantić prekidao povicima iz poslednjeg reda: "Ti si partizanovac"...

Dobrivoje Tanasijević

Crvenele su legende kluba posle svega viđenog ne nadajući se da će ih osećaj sramote stići samo sedam meseci kasnije. I pored otpora najtvrđeg jezgra navijača, Dobrivoje Tanasijević je u oktobru 2008. godine inaugurisan u predsednika Crvene zvezde. I to u kafanskoj atmosferi Ibarske magistrale. Nedostajali su samo karirani stolnjaci. Sve je počelo uoči sednice kada Tanasijevićevom protivkandidatu doktoru Zoranu Bingulcu obezbeđenje nije dozvolilo da uđe na stadionu, a nastavilo se scenom u kojoj su glavni akteri bili Tanasijević i Milovan Đorić. Budući predsednik je prišao da se pozdravi sa bivšim selektorom, ali usledilo je „kuliranje":

Dobro je, konobar", obratio se Đorić popularnom Dan Tani.

Naelektirisana atmosfera vladala je tokom celog zasedanja. Pomenutom Bingulcu nije bilo dozvoljeno da izađe za binu i iznese program, navijači i drugi članovi Skupštine sipali su uvrede na račun Tanasijevića. Prednjačio je Vojin Lazarević:
Ko ste Vi? Hoćete da budete predsednik Zvezde, a bili ste u Americi dok su nas ovde bombardovali, dok su bombardovali ovaj klub", odbrusio je legendarni centarfor Tanasijeviću.

TANASIJEVIĆ LOMIO ČAŠE

Ugostitelj iz Sant Dijega je, ipak, dobio podršku delegata. Doktor Bingulac je u besu skidao kaiš sa pantalona, a Tanasijević je kako i dolikuje vašarskoj atmosferi polomio čašu.
Eeeeeeeeee, da Zvezda pobedi", vikao je Tanasijević.

Ništa bolje nije bilo ni u maju 2009. godine kada je na čelo kluba došao Vladan Lukić. Bivši napadač postao je predsednik crveno-belih i to zahvaljujući krajnje čudnom razlogu: pre glasanja jedan od navijača je napustio stadion, tako da je Lukić dobio „tanku" podršku od 50 odsto prisutnih delegata (ostali bili uzdržani). Da je taj navijač bio prisutan Lukić ne bi dobio dovoljan broj glasova, pa bi morala da se organizuje nova izborna Skupština. Na tom događaju oštre verbalne duele imali su Lukić i njegov saborac u predizbornoj kampanji Jovan Šurbatović.

Predstavnici medija voleli su do skora da za skupštinskom govornicom vide Nebojšu Čoviću. On se nije libio da okrivi bivša rukovodstva za nedomaćinsko poslovanje, ponašanje u stilu pijanih milionera. Ostao je upamćen njegov monolog sa zasedanja održanog u februaru 2012.godine.
Mi smo na štoperice, trake za trening i podloge za vežbe potrošili 248.699 evra, uprkos tome što imamo Leđeu’ za sponzora. Posebno volim da vidim stavku za ketering i ostalo. Kao da mi nemamo svoje kuvare i lokale, pa moramo da angažujemo druge. Stanite ljudi, ne mora baš svaki dan da se jede guščija pašteta. Takođe, imamo 323.000 evra troškove obezbeđenja. To nije malo, ali smo zato bezbedni" odbrusio je Čović.

Oštrih replika, bar javnih, nije bilo... 

(Foto Star Sport, MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDobrivoje TanasijevićEvropaNebojša ČovićSrbijaSuperligaVladan Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara