""
""

Seviljin posao veka: Krihovjak u Pari Sen Žermenu za 45.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.16. | 12:33

Najveći transfer ovog leta...

Pre pet dana je procurilo u javnost, a sada je i sve dogovoreno: Gžegož Krihovjak će biti novo pojačanje Pari Sen Žermena!

Izabrane vesti

Čeka se kraj evropskog prvenstva u Francuskoj kako bi transfer i zvanično bio potvrđen. Krihovjak će stopama trenera Unaja Emerija. Poljski vezista je bio prva želja novog trenera Pari Sen Žermena i saradnju iz Sevilje će nastaviti na Parku Prinčeva. Interesantno je da je Poljak bio na radaru Svetaca još pre nego što je postalo jasno da na klupu dolazi Emeri tako da su pregovori samo ubrzani po dolasku španskog stručnjaka. Sevilja je bila nepopustljiva u pregovorima i PSŽ nije imao kud već plati otkupnu klauzulu u visini od 45.000.000 evra.

To će biti i najskuplja prodaja u istoriji Sevilje. Do sada je rekorder bio Dani Alves kojeg su Barseloni pre osam godina prodali za 35.500.000 evra. Krihovjak je pre dve godine plaćen Remsu 5.000.000 evra, a francuskom klubu ide i određeni procenat od transfer u PSŽ. Seviljin direktor Monći je tako napravio još jedan fantastičan posao i doneo klubu rekordnu zaradu. Klubu sa Park Prinčeva je ovo takođe jedan od najvećih transfera u istoriji. Do sada su skuplje kuovine bili samo Edinson Kavani, Lukas Moura i David Luiz.

Ovo verovatno znači i da je PSŽ odustao od dovođenja Nogola Kantea iz Lestera jer će Krihovjak popuniti jednu od tri pozicije u veznom redu. Pored Krihovjaka, siguran u vezi je i Marko Verati a triling upotpunjuje Blez Matuidi. Klub bi mogao da napusti italijanski veteran Tijago Mota. Osim činjenice da odlično poznaje Krihovjaka sa kojim je radio dve godine, Emeriju u prilog ide i što je Poljak dobro upoznat sa fudbalskim prilikama u francuskom fudbalu gde je proveo osam godina igrajući za Bordo, Nant i Rems.

Krihovjak ima 26 godina i u najboljem je razdoblju karijere tako da su Sveci dobili pojačanje za narednih nekoliko sezona. Krihovjak je dugo bio meta Arsena Vengera, godinu dana je menadžer Arsenala pokušavao da ga dovede, ali Sevilja je insistirala na otkupnoj klauzuli. Venger nije želeo da plati pun iznos, da bi ovog leta istu sumu izdvojio za dovođenje Granita Džake.

Poljske vezista je dgovorio i lične uslove sa Svecima, tako da će posle EP biti i zvanično promovian na Parku prinčeva. Uz Granita Džaku je ovo najveći transfer dosadašnjeg dela prelaznog roka u Evropi.  Naravno, Krihovjak će postati i najskuplji polsjki fudbaler u istoriji... 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraPari Sen ŽermenLiga 1letnji prelazni rok 2016Gžegož KrihovjakFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara