"Rikardo Sa Pinto"
"Rikardo Sa Pinto"

Sa Pinto: Nismo mogli bez Lazovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.13. | 22:57

"Neke odluke (sudijske?) su Partizanu dozvoljavale da igra agresivno, ali na njih ne mogu da utičem", dodaje trener Crvene zvezde

 

Rikardo Sa PintoRazočaranje u taboru Crvene zvezde posle poraza od Partizana u 144. večitom derbiju i gubitka titule. Trener Rikardo Sa Pinto, ipak, ne priznaje da su crno-beli večeras bili bolji tim na terenu, već apeluje na navijače Zvezde da ostanu uz ovaj tim i pokušaju im pomognu u borbi za bolje sutra.
"Za nas je bolno i tužno što smo izgubili na ovakav način. Golom u poslednjem minutu. Prethodno smo nanizali osam pobeda i došli u situaciju da sami odlučujemo o sudbini, a večeras smo izgubili iz prekida. Ali taj faul nije postojao i sudija je mogao da zaustavi igru jer je prethodno Maksimović fauliran, posle čega je usledila naša greška i prekršaj iz kojeg smo primili gol", počeo je Sa Pinto sa alibi pričama, dok je sav izostanak ideje u igri tima branio ranom povredom Darka Lazovića.
"To su detalji koji odlučuju kad igraju dva velika tima. Mogli smo da povedemo u prvom poluvremenu, ali smo posle povrede Darka Lazovića i Nikole Mikića imali dve iznuđene izmene što je uticalo na našu strategiju. A ovaj tim Zvezde ne može da dopusti  da izgubi igrača kakav je Lazović. Nije bilo isto bez njega u nastavku".

Izabrane vesti

Međutim, činjenica je da Zvezda večeras nije prikazala skoro ništa, a da je Partizan sve vreme dominirao.
"Partizan me ničim nije iznenadio, jer su koristili isti sistem iz prethodnih utakmica samo su karakteristike igrača bile promenjene. Jeste, u drugom poluvremenu su stvorili više prilika, a mi smo uvođenjem Milunovića izgubili na sredini terena. Došli smo ponosni. Sa dva napadača i tri ofanzivna vezna, igrali smo bez straha. Imali čak i šansu da izjednačimo u 93. minutu preko Kadua, što bi bio najpravedniji rezultat utakmice", pravdao se Portugalac.
"Ponosan sam na rad ovih momaka. Zaslužili smo bolje i više i možda sledeći put bude drugačije. Naravno u našu korist. Hvala navijačima i poručujem im da nastave da veruju jer smo uz njihovu pomoć i stvorili oivu situaciju da se borimo za titulu".

I na kraju Sa Pinto nije mogao, a da ne potegne još jedan argument kojim bi svoj tim spasio kritika.
"Partizan ima dobar tim, igrali su agresivno, ali su neke odluke (sudijske verovatno, prim.aut) to i dozvoljavale, ali na njih ne mogu da utičem", rekao je Sa Pinto.

Iako je Milorad Mažić bio besprekoran zbog čega smatramo da bi malo više samokritičnosti bili korisno za Zvezdinog šefa struke.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaFK PartizanRikardo Sa PintoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara