"Rozberg je od starta do cilja bio ubedljiv "
"Rozberg je od starta do cilja bio ubedljiv "

Rozberg zavrnuo šiju Ferariju, Perez i Fors Indija blesnuli u Azerbejdžanu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 16:48

Sebastijan Fetel zauzeo drugo mesto iza Nika Rozberga, dok Kimi Rajkonen nije mogao da izdrži pritisak Serđa Pereza koji je osvajanjem trećeg mesta u Bakuu ostvario istorijski rezultat za Fors Indiju

Rozberg je od starta do cilja bio ubedljiv

Na ulicama Bakua ni u ovoj rundi Formule 1 nije bilo tog konkurenta niti sile koja će Mercedesu i Niko Rozbergu stati na put. Uzalud Ferarijeve i Red Bulove nade, Rozberg je trku izvezao u vremenu 1:32:52,366 i Veliku nagradu Evrope sa ulica Azerbejdžanske prestonice odneo put boksa Mercedesa. Tim iz Maranela ipak ne treba previše da se žali jer su u uličnom obračunu u Bakuu uspeli da se domognu druge i četvrte pozicije. Sebastijan Fetel je prošao kroz cilj kao drugoplasirani takmičar, dok je četvrto mesto pripalo Kimiju Rajkonenu. Kapa dole ovoga vikenda veoma dobrom Serđu Perezu iz Fors Indije. On je vozio u Azerbjedžanu za klasu bolje od ustaljenog proseka. Na kvalifikacijama je bio čak na drugom mestu ali je zbog zamene menjača morao da se vrati za pet startnih pozicija u nazad. Ipak u konkurenciji Luisa Hamiltona koji je proganjao svakoga ko mu se nađe na putu i borbenog Danijela Rikarda njegovo treće mesto je plasman vredan svakog poštovanja. Perez je u Azerbejdžanu u takmičarskom smislu učinio više od Luisa Hamiltona koji je stigao tek peti. Pretekao je i pobedio čak i Kimija Rajkonena, koji se posle izgubljenog dvoboja sa Perezom našao na četvrtom mestu. To je ono što je za ekipu Fors Indije uspeh bez presedana, ali i ozbiljna najava velikih stremljenja ove sve do sada gotovo neupadljive ekipe.

Izabrane vesti

Najslabije se ipak pokazao Red Bul. Danijel Rikardo je sa drugom startnom pozicijom obećavao mnogo, ali nije pokazao ništa spektakularno. Izgubio je tempo iz kvalifikacionog ciklusa pa je kroz cilj prošao tek kao sedmi. Bedan učinak Red Bula, budući da je Maks Verstapen bio tek osmi što se nikako ne uklapa u ofanzivnu taktiku koju je najavljivala ova ekipa.

Meklarenov užas se nastavio. Fernando Alonso je ponovo morao da odustane i ostane bez bodova. Ovakav epilog Alonsovog nastupa u Bakuu verovatno je kap koja preliva času, pa se u očekuje da se u skorije vreme saopštenjem oglasi britanska ekipa i objasni gde to škripi u njihovom boksu.

REZULTATI TRKE, VELIKA NAGRADA EVROPE

1. Niko Rozberg (Mercedes) 1:32:52,366
2. Sebastijan Fetel (Ferari) +16,696
3. Serđo Perez (Fors Indija) +25,241
4. Kimi Rajkonen (Ferari) +33,102
5. Luis Hamilton (Mercedes) +56,335
6. Valteri Botas (Vilijams) +60,886
7. Danijel Rikardo (Red Bul) +69,229
8. Maks Verstapen (Red Bul) +70,696
9. Niko Hulkenberg (Fors Indija) +77,708
10. Filipe Masa (Vilijams) +85,375

GENERALNI PLASMAN

1. Niko Rozberg (Mercedes) 141
2. Luis Hamilton (Mercedes) 117
3.Sebastijan Fetel (Ferari) 96
4. Kimi Rajkonen (Ferari) 81
5. Danijel Rikardo (Red Bul) 78

(FOTO: Action Images)

(Piše: Miloš Milić)


tagovi

Serđo PerezSebastijan FetelNiko RozbergKimi RajkonenFormula 1Danijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara