""
""

Red Bul za Rajkonena više laje nego što ujeda!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.16. | 09:42

„Ne mislim da će Red Bul u Monaku biti ispred nas, iako za Mercedes smatram da je još dosta jak“, kaže kuražni Kimi Rajkonen

Predhodnih dana previše je bilo prozivanja i izazivanja Ferarija zbog neuverljivih rezultata Skuderije u dosadašnjem toku šampionata Formule 1. Toro Roso je bio najglasniji kada je reč o sledećoj trci u Monaku, ali na odgovor Ferarija nismo dugugo čekali. Kimi Rajonen smatra da Ferari uoči Monaka nije ono za šta ga konkurenti smatraju.

„Očigledno je da nam je ono što se desilo Mercedesu na prošloj trci stvorilo veliku šansu za pobedu. Mi smo od svega iskoristili samo deo mogućnosti, odnosno zauzeli drugo i treće mesto. Triumf u Barseloni nismo mogli da ostvarimo iz više razloga, ali baš zbog toga ne mislim da je Red Bul sada ispred nas. U Španiji su nas pobedili samo jednim bolidom, ali to nije prava slika naše forme. Sigurno da smo sada dosta bolji, ali i Mercedes je dosta jak. Zbog toga imam još ćvršću želju da pobedim“, kaže Kimi Rajonen, koji Toro Roso i ne uzima previše u obzir kada je pitanje konkurentnosti u Monaku na tapetu.

Izabrane vesti

„Za sada se neke stvari još nisu desile kako smo planirali a jasno je i na šta pod tim mislim. Sada uslovi za to sazrevaju, jer je kompletan paket naših tehničkih modifikacija na bolidu i uspešno funkcioniše. Uz ove izmene računamo da smo bitno bolji, ali i da ćemo u datom momentu biti i konkretniji na stazi“, kaže Rajkonen.

Ferari računa da će na uskoj stazi u Monaku uspeti da iskaže osporavani potencijal. Da bi se to desilo neophodno je da ekipa ostvari dobra vremena na zvaničnom treningu kako bi se ostvarili uslovi za dobar start. Na istu kartu igra i Red Bul, ali i Toro Roso iz čijeg boksa tvrde da će im pravi konkurenti na stazi u nedelju biti Mercedes i Red Bul. Ako uzmemo u obzir da ovakve prognoze dolaze od ekipe koja na stazi vozi bolide sa agregatima iz prethodne Ferarijeve sezone onda su takve izjave dosta smele.

 (Foto:Action Images)


tagovi

Toro RosoRed BulMercedesKimi RajkonenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara