""
""

Real Madrid je sve manje ponos Španije, neslavan rekord u Istanbulu…

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.13. | 10:10

Madriđani protiv Galatasaraja u startnoj postavi imali isti broj španskih igrača kao i turski klub – jednog!

 

Izabrane vesti

Real je ponos Španije i Madrida, klub koji je najviše pronosio slavu španskog fudbala, ali u poslednje vreme je pao u senku Barselone. Čak su izgubili i taj španski identitet jer je se sve manje španskih igrača u timu Kraljevića, a decu iz sopstvene škole gotovo da i ne koriste.

Tako je sinoć Real postavio neslavan klupski rekord pošto je u meču protiv Galatasaraja imao samo jednog španskog fudbalera u prvih 11 – golmana Dijega Lopeza! On bio je jedini domaći igrač na terenu od prvog minuta, pošto je Murinjo zaigrao sa trojicom “svojih” Portugalaca, po dvojicom Nemaca i Argentinaca, te jednim Hrvatom, Francuzom i Gancem. Doduše, Real je u Istanbulu bio lišen usluga Ramosa i Alonsa, a Kasiljas je bio na klupi, dok su u igru ušli Albiol i Arbeloa. Ali, čini se da je to premalo za Real – ponos Španije i Madridizma. Pogotovo što je Barselona nedavno na San Siru protiv Milana istrčala sa 10 igrača iz sopstvene škole, od kojih su devetorica Španci.

Zanimljivo je da je jednog Španca u startnoj postavi imao čak i Galatasaraj – Alberta Rijeru. Dokaz španski igrači cenjeni i u Turskoj, ali i da u Realu više “ne stanuju” najbolji španski igrači. Nekada su Realove okosnice bili Španci Hento, Kamačo, Del Boske, Batragenjo, Mičel, Jero, Raul… Ali, izgleda da u Realu duvaju neki novi vetrovi i da se domaći igrači vrednuju manje nego stranci o čemu svedoči i sramotan gest da se ne napravi oproštajni meč za legendu Raula.

Nedostatak španskih igrača u timu Reala, može da se objasni i činjenicom da mnogi sjajni fudbaleri poput Soldada, Mate, Negreda, Borhe Valera ili Havija Garsije nisu dobili pravu priliku u prvom timu, iako su ponikli u Realu i prošli njegovu školu… 


tagovi

Dijego LopezEvropaLiga šampionaPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara