""
""

Rašović: Stanojević je srećan zbog nas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.13. | 22:01

„Imao sam tremicu, nisam spavao noć pre utakmice, možda je i to uticalo na koncentraciju u završnici, ali kad je Zeka Jojić uzeo loptu znao sam da će dat gol“, dodao je Mitrović

 

Dočekao je Vuk Rašović derbi prvenac u ulozi šefa struke. Nekadašnji prvotimac crno-belih, a poslednjih godina asistent Slaviši Jokanoviću, Goranu Stevanoviću i Aleksandru Stanojeviću od subote u dosijeu ima i skalp večitog rivala. Premijerni u samostalnom obavljanju trenerskog poziva.
Kad sam pre utakmice pričao da imam iskustvo mislio sam na ono kao igrač i pomoćnik, znam način na koji može da se dobije Crvena zvezda. Jedini način je pravilan ulazak u meč, a mi smo mu pristupili agresivno, psihološki dobro pripremljeni, a radili smo dosta i na segmentima igre u odbrani. Taj deo posla smo odradili beprekorno“, rekao je Rašović.

Izabrane vesti

Trener Partizana je priznao da je planirao da na teren izvede malo drugačiji sastav od onog koji je zaigrao u 144. derbiju. Zamisao je bila da starteri budu Miloš Jojić i Marko Šćepović, međutim, kad je ta informacija doprla i do ljudi na Marakani, stručni štab Partizana je odlučio da na njihova mesta od prvog minuta pošlaje Sašu Markovića i  Predraga Luku.
Oni (Zvezda) su imali informaciju u kom sastavu ćemo početi, pa smo promenili dva igrača, malo i sistetm, što je donelo rezultat“, otkrio je Rašović i obelodanio još jedan kadrovski problem o kome do danas niko nije imao pojma. „Stojković je branio sa otečenom nogom, posle povrede na treningu, nije hteo čak ni meni da kaže kako ne bi izostao sa derbija, ali perfektno stajao na golu“.

Trenera crno-belih posebno je impresionirala slika na tribinama, kad Grobari sa svih strana dišu u korist tima.
Osetio sam da su se svi partizanovci ujedinili. Od zaposlenih u klubu do navijača, to je najlepši scenario u derbiju i voleo bih da tako ostane. Ne postoji reč koja bi opisala kako sam se osećao kad je Jojić dao gol,  a navijači sa zapada i istoka utrčali na teren. Kao da su se oslobodili nekog pritiska, možete misliti koliki je tek pritisak bio na nama“, dodao je Rašović, uz napomenu da mu je jedna od dražih čestitki stigla iz Kine. „Čuo sam se sa Saletom Stanojevićem, srećam je, kao i ja“.

Za razliku od debitantaskog derbija kad je matirao Bobana Bajkovića, ovoga puta Aleksandar Mitrović nije uspeo da pogodi cilj, ali je pobrao sve simpatije navijača i selektora Mihajlovića pošto se sam borio protiv kompletne odbrane Crvene zvezde i nekoliko puta je ozbiljno namučio.
Imao sam prilike da postignem tri, četiri gola, možda sam bio malo nervozan, imao sam tremicu, nisam spavao noć pre utakmice, možda je i to uticalo na koncentraciju u završnici, ali Miloš Jojić je dao gol, pobedili smo. Kad je Zeka uzeo loptu znao sam da će dat gol“, dodao je Mitrović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

144. večiti derbiAleksandar MitrovićfudbalFK PartizanSrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara