""
""

Rajković: Prošli put sam prizvao Drinčića, sad neću da ga pominjem! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 17:03

“Ovog proleća mnogo bolje branimo prekide, nadam se da neće biti faulova u zoni šuta”, poručio kapiten Crvene zvezde

Pre svog vatrenog krštenja u večitom derbiju Predrag Rajković je imao loš predosećaj. Danima pre gostovanja u Humskoj apelovao je na saigrače da izbegavaju faulove u zoni šuta svestan da je glavno oružje Parnog valjka gromovit šut Nikole Drinčića. Na kraju doživeo je sudbinu Bobana Bajkovića od pre godinu dana, pošto je prepoznatljivim udarcem iskusni vezista pocepao Zvezdinu mrežu.

Danima posle oktobarskog derbija vodila se stručno-forumaška rasprava o tome da li je najperspektivniji čuvar mreže u Srbiji mogao bolje da reaguje. Međutim, pre novog okršaja ne želi da se seća oktobarskih scena, niti da pominje Nikolu Drinčića.
“Danima pre prošlog okršaja govorio sam da najveća snaga crno-belih leži u šutu Nikole Driničića. Kao da sam ga prizvao sudbinu. Izgubili smo, i to na način na koji smo se najviše plašili. Nadam se da se ovog puta to neće desiti. Odlučio sam da uopšte Nikolu Drinčića, niti da hvali njegvog šut kako nam ponovo ne bi došao glave. Nadam se samo da ću imati pomoć saigrača, da neće biti mnogo faulova u zoni šuta. Mada ovog proleća mnogo bolje branimo prekide”, poručio je Predrag Rajković.

Izabrane vesti

I to je realnost srpskog fudbala. Subotnji okršaj mogao bi da predstavlja oproštajni večiti derbi za talentovanog čuvara mreže. Emisari brojnih evropskih klubova sa lupom u rukama pratiće svaku njegovu intervenciju, tražiće potvrdu teze da u Srbiji stasava golman vanserijskih kvaliteta.
“Znam da će biti menadžera u loži, da će me gledati. Iskreno, to me ne opterećuje. Videćemo šta će se desiti u prelaznom roku. Ovo će biti posebna utakmica za mene. Prvi put ću na našem stadionu predvoditi saigrače kao kapiten u derbiju.Vrlo specifična situacija”.

Svestan je Zvezdin kapiten da prvenstvena trka može da bude odlučena u subotu.
“Ako ne pobedimo realno šanse za osvajanje titule će nam biti male. Oni imaju pet bodova prednosti. Biće to jako, jako težak ispit za nas. Ali koliko god oni imali proverene i iskusne igrače, toliko i mi imamo svoje adute. Igramo u našoj kući, ubeđen sam da će na tribinama stadiona Rajko Mitić biti više naših navijača. Može to da bude veliki motiv za sve. Mada ponavljam iskustvo je na njihovoj strani. Mi smo prošli derbi odigrali sa četvoricom imladih u kičmi tima”, jasan je Rajković.


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag RajkovićNikola DrinčićEvropaFK Crvena zvezda148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara