""
""

Prva žrtva Murinja u Čelsiju biće David Luiz

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.13. | 11:42

Navodno se brazilski reprezentativac ne uklapa u planove budućeg trenera Plavaca jer su sporne njegove defanzivne sposobnosti

 

Izabrane vesti

Iako još zvanično nije ni preuzeo komandnu palicu u Čelsiju, Žoze Murinjo je svakodnevna tema ostrvskih medija. Pošto je Murinjov povratak na Stamford Bridž praktično gotova stvar, spekuliše se o novim pojačanjima, ali i igračima Plavaca koje bi Portugalac mogao da precrta po dolasku.

Navodno, prvi među njima je brazilski reprezentativac David Luiz koji je sezonu počeo kao štoper, a završio ju je na mestu zadnjeg vezsnog. Engleska štampa piše da Murinjo ne želi da zadrži Luiza i da će Brazilac vrlo verovatno biti prodat ovoga leta. Razlog za to je što Posebni nije zadovoljan defanzivnim sposobnostima Brazilca koji je često znao da kiskne u odsudnim momentima, što je bio i jedan od razloga zbog kojih ga je Benitez u finišu sezone prekomandovao u vezni red.

Murinjo želi da mu Abramovič kupi štopera, defanzivnog veznog i napadača kao neophodne karike za stvaranje šampionskog tima. Jedan deo novca bi bio obezbeđen i prodajom Davida Luiza. Brazilac je među tri najveće želje Barselone za mesto štopera (druge dve su Humels i Markinjos) i Katalonci bi mogli da reaguju na ovaj signal sa Stamforda, ponudom od oko 30 miliona evra. Ništa protiv angažmana kovrdžavog Brazilca ne bi imao ni Real Madrid. U tom slučaju bi Murinjo iskoristio Luiza da pokuša da sa sobom sa Bernabeua povede i Rafaela Varana, ali malo je verovatno da će Real prodati svoju najveću nadu.

Na listi želja portugalskog stručnjaka je i grčki univerzalac Kirijakos Papadopulos iz Šalkea, koga želi i Liverpul, Milan i Inter, a može uspešno da igra i na poziciji zadnjeg veznog. Što se napada tiče, tu se najviše pominje ime Marija Gomeza, koji je u senci Marija Mandžukića u Bajernu.

(FOTO: Action images)

 

 

 


tagovi

Bajern MinhenČelsiDavid LuizEngleskaEvropaKirijakos PapadopulosMario GomezNemackaPremijer ligaPrimeraRafael VaranReal MadridŠpanijaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara