""
""

Projektil Firmina! Dungin Brazil je nezaustavljiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 21:00

Austrija pružila žestok otpor Brazilcima, ali je u finišu poklekla posle majstorije asa Hofenhajma

Povratak Karlosa Dunge na klupu Brazila je očigledno bila preko potrebna šok-terapiju za reprezentaciju petostrukog prvaka sveta. Od dolaska nekadašnjeg kapitena na kormilo, Selesao melje sve pred sobom i večeras je zabeležio i šesti uzasoptni trijumf u prijateljskim duelima. Austrija je pružila žestok otpor, ali je Selesao slavio 2:1 zahvaljujući projektilu Roberta Firmina u finišu meča.

Izabrane vesti

Od povratka Dunge, Brazil je bio u seriji od pet trijumfa bez primljenog gola, tako da Austrija može da bude zadovoljna činjenicom da je makar uspela da zatrese mrežu velikana koji vida rane posle debakla na Mundijalu.

Dunga je ostao veran receptu da menja tim i opet je kombinovao sa sastavom, ukazujući šansu onima koji su u najboljoj formi. Valensijin golman Dijego Alves je zauzeo mesto na golu, Danilo iz Porta i Filipe Luis su delovali po bokovima, a Miranda i David Luiz su činili štoperski par. Ražalovani kapiten Tijago Silva je meč počeo na klupi, ali je posle pola sata igre ušao umesto povređenog Mirande. Dunga je ostao veran i sistemu sa dva zadnja vezna gde su Luiz Gustavo i Fernandinjo čuvali leđa plejmejkeru Oskaru, Nejmar i Vilijan su sa bokova krila davali podršku isturenom Luizu Adrijanu.

Austrijanci koji blistaju u aktuelnim kvalifikacijama za EP su pružili žestok otpor favorizovanim Brazilcima u prvom poluvremenu, uspešno se branili i povremeno pretili Alvesu. Tek ulaskom Hofenhejmovog asa Roberta Firmina u igru u drugom poluvremenu, Brazilci su proigrali. U 64. minutu su konačno probili bedem Austrijanaca koji su igrali bez najboljeg igrača Alabe. Oskar je izveo korner, a David Luiz bio najviši u skoku i doveo Selesao u vođstvo.

Izgledalo je da Brazil sve drži pod kontrolom, ali je Oskar u 74. minutu neoprezno startovao nad Vajmanom u sopstvenom šesnaestercu. Aleksandar Dragović je bio siguran izvođač najstrožije kazne i doneo erupciju oduševljenja na stadionu Ernst Hapel u Beču.

Brazilci su opet morali sve iz početka i uspeli su zahvaljujući momentu magije Roberta Firmina. Čovek koji blista u Hofenhejmu je u tek drugom meču za nacionalni tim postigao spektakularan gol udarcem sa 20 metara kada je zakucao loptu u mrežu Austrijanaca.

U preostalih desetak minuta igre, domaći su pokušali na sve načine da stignu do izjednačenja, ali Brazil je bez većih problema zadržao prednost i nastavio pobedonosni niz od povrtka Dunge na klupu. Šest utakmica, šest pobeda i gol razlika 14:1!

(FOTO: Action images)


tagovi

AustrijaBrazilDungaEvropaJužna AmerikaReprezentacija Brazilareprezentativni fudbalRoberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara