"projekti kuće Fenvik&Iribaren"
"projekti kuće Fenvik&Iribaren"

Projekat nacionalni stadion u Beogradu: Fenvik, Iribaren i novi domovi fudbalera Valensije, Espanjola, Malage...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.17. | 13:06

Samo još da se izabere lokacija

projekti kuće Fenvik&IribarenČeka se još da se odredi lokacija, pošto su gradski oci Beograda i Fudbalskog saveza Srbije već dogovorili da će projekat izgradnje nacionalnog stadiona biti zadatak projektanske kuće "Fenwick Iribarren Architects", koja je, kako smo mogli da vidimo na njenom sajtu, već radila slične poslove za Mundijal u Kataru.

Angažovana i za izradu projekata novih stadiona Valensije, Espanjola, Malage, Saragose, Alikantea, pa objekata u Oslu, Kazablanci ili nacionalnog stadiona u Tirani…
"Ovo je prvi sastanak na kojem je predstavljeno nekoliko potencijalnih lokacija za izgradnju novog nacionalnog stadiona, koji je najavio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Odmah nakon odabira lokacije, krenuće se u fazu projektovanja, kako bi se u drugoj polovini sledeće godine krenulo i u njegovu izgradnju. Grad Beograd, zajedno sa FSS-om, formiraće posebno radno telo koje će se samo time baviti", rekao je gradonačelnih Beograda Siniša Mali.

Izabrane vesti

Sastanku u Starom dvoru inače su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, glavni gradski urbanista Milutin Folić i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.
"Svake godine se suočavamo sa sve većim zahtevima kad je reč o funkcionalnosti stadiona i kriterijumima za organizaciju utakmica u kvalifikacijama za svetska ili evropska prvenstva. Ne treba zaboraviti da od iduće godine počinje i novo reprezentativno takmičenje Liga nacija. U odnosu na standarde stadiona širom Evrope, mi smo nažalost negde daleko iza i to moramo da promenimo. Izgradnja novog stadiona je neophodnost u odnosu na to kako se razvija fudbal. Hvala Gradu Beogradu, državi i UEFA koji će učestvovati u realizaciji ovog projekta, u koji će FSS uložiti maksimum sopstvenih kapaciteta i mogućnosti u svakom smislu",  rekao je Slaviša Kokeza.

Šta su sve tačno projektovale arhitekte iz kuće Fenvik&Iribaren pogledajte OVDE

(FOTO: printscreen, fenwickiribarren.com)


tagovi

FSSreprezentativni fudbalSiniša MaliSlaviša KokezaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara