""
""

Porto dobio prvo pojačanje: Odbačeno dete Reala menja Džeksona Martineza

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.05.15. | 22:48

Zmajevi bez plaćanja obeštećenja doveli Španca kojem su već okačili cenu od 40.000.000 evra

Porto se sprema za prodaju Džeksona Martineza kojeg jure Milan i brojni bogati evropski klubovi, a njegov naslednik je već poznat. Portugalski velikan je danas predstavio prvo veliko pojačanje za narednu sezonu. Reč je o Albertu Buenu koji je potpisao ugvor do 2020. godine.

Izabrane vesti

Španski napadač dolazi iz Rajo Valjekana kao slobodan igrač, a Porto nije morao da plaća obeštećenje s obzirom da je Buenu istekao ugovor sa klubom iz madridskog predgrađa. Kluba sa Dragaa je već postavio i otkupnu klauzulu za Španca. Ko bude želeo da kupi Buena, moraće da plati 40.000.000 evra.

Bueno ima odčličnu sezonu iza sebe, budući da je sa 17 postignutih golova u dresu popularnih Pčelica završio kao osmi strelac lige. Posebno se istakao u meču protiv Levantea kada je postigao četiri gola.

Alberto Bueno je dete Real Madrida, ali nikada nije dobio pravu šansu u Kraljevskom klubu. Igrao je u Valjadolidu, potom na pozajmici u Derbi Kauntiju, da bi pravu formu otkrio u Rajo Valjekanu čiji član je bio prethodne dve godine.

U Porto je došao na insistiranje zemljaka Đulena Lopetegija koji sedi na klupi Zamjeva. 


tagovi

ŠpanijaRajo ValjekanoPrimeraprelazni rok 2015PortugalPortoEvropaAlberto Bueno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara