"Rusi dosledni: Njet Kosovu!"
"Rusi dosledni: Njet Kosovu!"

Partizani prete Uefi, Rusi ne dozvoljavaju igračima sa kosovskim pasošima ulazak u zemlju

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.16. | 17:26

Albanski klub navodi i da neće putovati na gostovanje kod Krasnodara ako mu se ne dozvoli da idu u punom sastavu

Rusi dosledni: Njet Kosovu!Labinot Ibrahimi iz Prištine i Jiber Ramadani iz Uroševca. Igrači koji bi, ne baš svojom krivicom, mogli da izazovu velike probleme Uefi. Jer njihov klub Partizani zapretio je neodlaskom na putovanje kod Kranodara u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope pošto ruske vlasti ne dozvoljavaju pomenutim fudbalerima da uđu na njenu teritoriju.

Razlog: Rusija ne priznaje samoproglašenu državu Kosovo. Pa ni kosovske pasoše. Jedine kojima raspolažu 20-godišnji Ramadani i deceniju startiji Ibrahimi. Pokušala je uprava Partizanija da situaciju reši u razgovoru sa ruskom ambasadom u Tirani, ali nije uspelo. Rusija je ostala dosledna: Kosovo nije država i tamošnji pasoši ničemu ne vrede.

Izabrane vesti

Žalba je već otišla na adrese Uefe, Fudbalskog saveza Albanije, Krasnodara i Fudbalskog saveza Rusije. Za sada nema odgovora. A pitanje je i da li će ga biti, jer teško da Uefa može da utiče na državnu politiku Rusije. Partizani ipak smatraju da je Krasnodar odgovor kao domaćin utakmice. I tvrde da bi trebalo da bude kažnjen.
"Bili smo u ambasadi Rusije, ali smo samo dobili potvrdu da igrači sa kosovskim pasošima ne mogu da dobiju vizu za Rusiju", rekao je generalni direktor Partizanija Genk Tomori za Panoramu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFARusijaPartizaniLiga EvropeKrasnodarEvropaAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara