"Slavlje posle Ilićevog gola"
"Slavlje posle Ilićevog gola"

Partizan vratio pehar u Humsku! Velika žurka crno-belih u Kruševcu za izjednačenje sa Zvezdom po broju titula - 26:26

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.05.15. | 19:59

Branko Ilić i Andirja Živković strelci u pobedi nad Napretkom od 2:0

Slavlje posle Ilićevog gola

Partizan je krunisan! U gradu u kome je vladao Car Lazar, crno-beli su se vratili na presto u fudbalskoj Srbiji. Simbolično, na istom mestu gde su 2008. počeli, a prošle godine u ovo doba prekinuli šestogodišnu dominaciju ovdašnjim loptanjem, zagrlili su pehar prvaka koji će im, verovatno, biti dodeljan već u subotnjem meču sa Novim Pazarom.

Izabrane vesti

Kao pre sedam godina, kad je Lamin Dijara bio strelac pobedonosnog gola, tako je i sad u slično vreme, sredinom drugog poluvremena, Branko Ilić zatresao mrežu i poveo ekipu Zorana Milinkovića na bezbednu udaljenost u odnosu na Crvenu zvezdu koja je posle godinu dana izgubila primat na terenima Superlige. Trzaj glavom slovenačkog reprezentativca u 62. minutu, na centaršut Nikole Drinčića i egzekucija Andrije Živkovića osam minuta pre kraja označili su povratak najvažnijeg trofeja u Humsku ulicu i početak veselja oko 4.500 Grobara, koliko ih je bilo na tribinama stadiona Mladosti.

Ono što se moglo pretpostaviti još posle ishoda 148. večitog derbija, sada se i potvrdilo - Partizan i Crvena zvezda su opet poravnati po broju titula - 26:26.

Trijumf Partizana je aspolutno zaslužen, vodio je trku od prvog do poslednjeg kola, najefikasniji je tim prvenstva (63 gola), a pokazao je da čak ni lomovi u upravi (zimus stiglo novo rukovodstvo), ni smena trenera (posle tri prolećna kola smenjen Marko Nikolić i postavljen Zoran Milinković), ni odlasci najboljih igrača (prodat Petar Škuletić i olako pušten Danko Lazović) nisu uspeli da ga uzdrmaju u nameri da vrati pehar u trofejnu salu.

Partizan će u kvalifikacije za Ligu šamiona, a Napredak, kako sad stvari stoje u baraž za opstanak. Iako je prema prikazanom na terenu zaslužio daleko bolji status. Ta konstatacija naročito se odnosi na prikazano u prvom poluvremenu, kad je domaćin pokazao otresitost, želju za napadima i to mu je donelo status odlučnijeg, konkretnijeg i bez dileme boljeg tima u tom periodu igre. Puleni Slavka Matića čekali su četvrt sata, a kad su shvatili da favorit i nema preteranu želju za ofanzivnim akcijama (bio mu dovoljan i bod) rešili su da udare prvi.

Učinio je to Nikola Trujić u 16. minutu, posle presečene lopte Ibrahima Ndiajea i proigravanja Marka Gobeljića, koji je poslao pas na drugu statvu, gde ga je sačekao Partizanov odbačeni sin zicer, međutim, iako je "pola stadiona" skočilo da proslavi već viđeno vođstvo snažni krilni napadač je pucao iznad prečke u situaciji "jedan na jedan". Da je Napredak do pauze mučio favorita svedoče i pokušaji Senegalca Ndijaea glavom pored stative (33) i udarac na isti način Lemajića na centaršut Marka Gobeljića (38), ali osim što nijedan od tih šuteva nije išao u okvir gola Živka Živkovića, sve ostale je ekipa Zorana Milinkovića lako odbijala.

Čak i remontovana odbrana crno-belih, sa Lazarom Ćirkovićem umesto Gregora Balažica, delovala je kao bolji deo tima nezainteresovanog da u prvih 45 minuta napadne, a poluprilike koje je imao Ivan Šaponjić, posle centaršuteva Bandalovskog i Andrije Živkovića, u razmaku od 60 sekundi, jasno su pokazale da je ekipa iz Humske protraćila još jedno poluvreme, po uzoru na mnoge ovog proleća.

 Sve do već opisanog pogotka Branka Ilića u 62. minutu činilo se da je Napredak bolji rival i da mu smao završni udarac nedoataje da kruniše inicijativu, ali pošto je prodor Endajea zaustavio Bandalovski (49), udarac Srđana Dimitrova iz okreta završio iznad prečke (68), još jednu šansu utakmice propustio Nikola Trujić (pogodio raklje fantastičnim šutem u 77. minutu) bilo je jasno da će bodovi optputovati za Beogad i da velika žurka Grobara u kruševačkom hramu fudbala može da počne.

A kad je fitilj radosti na južnoj tribini upalio i Andrija Živković ostalo je samo da se konstatuje: Partizan je opet prvak Srbije!.


NAPREDAK - PARTIZAN 0:2 (0:0)
/Branko Ilić 62, Andrija Živković 82/

Kruševac
Stadion Mladosti
Gledalaca: 7.500
Sudija: Dejan Santrač (Pavliš);

NAPREDAK: Janković - Gobeljić, Paunović, Frimpong, Urošević  - Vučetić, Stanojević - Endaje (od 84. Vulić), Lemajić, Trujić - Dimitrov. Trener: Slavko Matić.

PARTIZAN: Ž. Živković - Bandalovski, B. Ilić, Ćirković, Volkov - Drinčić, Brašanac -  A. Živković, Babović (od 80. Marković), S. ilić (od 68. Ninković) - Šaponjić (od 57. Kojić). Trener: Zoran Milinković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNapredak KruševacBranko IlićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara