"Ramadani"
"Ramadani"

Partizan protiv Ramadanija: Ko je jači?

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.02.15. | 17:32

U Humskoj 1 žele da prekinu saradnju sa poznatim agentom, ali zaboravljaju da mu duguju novac i da su na platnom spisku crno-belih ček šestorica fudbalera iz njegove agencije

RamadaniDa li je Faliju Ramadaniju odzvonilo u Humskoj 1? Ako se pita Milorad Vučelić - jeste! Mada, tvrditi da će zbog „slučaja Pantić“ crno-beli okončati saradnju sa čuvenim menadžerom graniči se sa naučnom fantastikom, isto kao što je gotovo nemoguće objasniti sve veze koje vlasnik agencije „LIAN sports“ godinama neguje sa ljudima na Topčiderskom brdu.

Potpredsednik za sportska pitanja je jasno stavio do znanja da Parni valjak nema nameru da nastavi da šuruje sa Ramadanijem, usled činjenice da je njegov štićenik odbio da produži ugovor sa crno-belima. I tu bi, kao, trebalo da bude kraj...
Ramadani je lažov, prekidamo svaku saradnju s njim! Nećemo da imamo posla sa čovekom koji nas pozove i ponudi nešto, a kasnije slaže dajući ponižavajuće ponude. Sa Partizanom mogu da posluju samo pošteni ljudi po normalnim pravilima, a ne da se klub tretira kao privezak ili objekat iz kojeg treba da se izvlače ekstraprofiti preko igrača. Ova uprava će tome stati na put u meri u kojoj može i mislim da smo već napravili iskorak u dobrom pravcu“, rekao je Vučelić za Alo.

Izabrane vesti

Koliko god bio u pravu (a verovatno jeste) i koliko god nagoveštaj promene politike bio ispravan po klub za koji se pretpostavlja da se godinama nalazi u rukama menadžerima, čak i da žele da raskinu sa Ramadanijem izgleda da su u Partizanu zaboravili dve bitne činjenice. Prvu, da Danilo Pantić nije jedini fudbaler na njihovom spisku čije interese zastupa Fali Ramadani, pa će pre ili kasnije opet dođi u poziciji da se sa njim dogovaraju, a drugu - možda još značaniju - da klub duguje njegovoj menadžerskoj agenciji novac, za koji jedni tvrde da iznosi nekoliko stotina hiljada evra, a pojedinci, čak barataju sumom od 1.000.000 evra. Možda i većom.

Ko će znati...

Veza između Falija Ramadanija i Partizana uspostavljena je pre devet godina kad su ga u Humsku 1 doveli bivši čelnici - Nenad Bjeković i Žarko Zečević. Navodno, u vreme finansijske krize koja ni izbliza nije bila kao sadašnja (2006) postigli su dogovor po kome je agent pozajmio novac klubu, a za uzvrat dobio pravo da bude vlasnik dela ugovora pojedinih igrača. Ramadani je pristao i među onima koje je izabrao bio je, znaju svi, Stevan Jovetić, pa kad je dve godine kasnije crngorski špic prešao u Fiorentinu, crno-beli su umesto 8.000.000 evra, kolika je bila vrednost transfera, zaradili samo 4.000.000, a ostatak se slio na račun agencije „LIAN Sports“.

Od tad do danas, čelnici Partizana, naročito Dragan Đurić i njegovi saborci tvrdili su da je Fali Ramadani izuzetno korektan prilikom sklapanja poslova, ali su u javnim obraćanjima prećutkivali sume koje je ovaj agent pozajmljivao crno-belima radi gašenja finansijskih požara u klubu. I ostavili navijačima da nagađaju da li je, možda, zbog toga imao uticaj na minutaže određenih igrača, njihovo „guranje“ u startnih 11, čišćenje terena za kasniju prodaju u inostranstvo...

Druga činjenica koju je Milorad Vučelić možda u naletu besa zaboravio jest da će, čak i ako tu ne želi, morati da nastavi da sarađuje sa Ramadanijem. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što Fali zastupa interese Milana Lukača, Nikole Ninkovića, Stefana Babovića, Petra Grbića, Miloša Ostojića i mladog Saše Lukića, pa nikog ne bi trebalo da iznenadi - za sada samo teoretska - doduše i realna mogućnost da zbog neisplaćenih plata neko od njih, na nagovor menadžera, tuži klub, dobije ga na Arbitražnoj komisiji, oslabi u takmičarskom i dodatno unazadi u finansijskom smislu.

Otuda je samo nekoliko sati posle Vučelićeve izjave, sportski direktor Dragan Ćirić ublažio stav, rekavši da će Partizan nastaviti da sarađuje i sa Ramadanijem i sa ostalim agentima. Samo, malo drugačije...
Menadžeri su neophodni klubu, ali ne na ovaj način. Kako je do sada bilo, to nije normalno. Sa menadžerima moraš da imaš dobru saradnju. Problem sa Pantićem je nasleđen. Uradili smo sve što smo mogli, ali nismo uspeli da to završimo onako kako bi trebalo da bude. Danilo nije voljan da potpiše novi ugovor i stav kluba je da ne ide na pripreme u Belek. On će trenirati i sačekati da ugovor istekne u junu“, rekao je Ćirić.

Otuda je i logično zapitati se: ko je jači: klub ili menadžer?

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMilorad VučelićFali RamadaniDragan Ćirić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara