""
""

PARTIZAN NA SKENERU: Vuk i njegova dečica pojeli Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.13. | 00:00

Sjajno odrađen posao novog trenera crno-belih. Stojković bez greške, Jojić izrastao u heroja, Ivanov konačno razbio prokletstvo derbija

Vladimir Stojković 7,5
Uradio je sve što je bilo do njega i na kraju je uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Imao je samo jedan propust, u 17. minutu je cenio šut Kasalice, ali na njegovu sreću spasila ga je prečka. Odavao smirenost i nije paničio ni kad su Delije bakljadom početkom drugog poluvremena pokušale da mu poremete koncentraciju, pa je u nadokandi vremena bravoruzno ukrotio šut Kadua iz slobodnog udarca.

Izabrane vesti

Aleksandar Miljković 6,5
Dva lica u dva poluvremena. U prvom je delovao prilično neubedljivo, pošto se po njegovoj strani rastrčao Kasalica, ali je u nastavku korigovao greške, dobio na samopouzdanju i odradio sve što bek mora, zatvorivši prilaze po desnom boku.

Tomislav Pajović 6,5
Ništa štetno nije napravio pozajmljeni igrač moldavskog Šerifa, ali je bilo primetno kako mu nedostaje iskustvo srpskog derbija. Okovala ga je trema u prvom poluvremenu, kad je praktično bio samo nemi posmatrač Kasalicinih prodora, dok je u drugih 45 minuta uz Ivana Ivanova i on postao slobodniji, konkretniji, britkiji, pa se Dauda nije baš naigrao na derbi premijeri... 

Ivan Ivanov 7
Ako je u nekim prethodnim okršajima sa Zvezdom znao da sam sebe promoviše u tragičara, onda je u 144. derbiju dokazao staro fudbalsko pravilo - da se fudbal igra glavom, a noge su samo pomoćno sredstvo. U svakom trenutku njegovi potezi bili su racionalni, smisleni, počistio je sve pozadi, zaustavio Daudu, a ponekad kretao napred i bio pravi oslonac pred Stojkovićem.

Vladimir Volkov 7
Izostali su njegovi prepozantljivi izleti pred protivmnički šesnaesterac, ali je zato pred svojim sve odradio iz udžbenika. Na praktičnom primeru dokazao kako je posao beka u velikim utakmicama najpre da zatvori prilaze svom golu. Zvezdin reprezentativac Luka Milivojević nijednom ga nije probio.

Milan Smiljanić 7
Vodio je pravi mali rat sa Nenadom Milijašem, markirao Zvezdinog kapitena, pokrivao veliki prostor i bez obzira što je, poput kompletnog tima delovao neubedljivo u početku, kako je utakmica odmicala podizao je ritam, odmenjujući „parnjaka“ na poziciji zadnjeg veznmog Sašu Markovića kad je ovome posustalo energije.

Saša Marković 6,5
Igra na mahove Rašovićevog iznenađenja mogla je nekoliko puta da košta crno-bele, jer se dešavalo da ga po deset minuta „nema na terenu“, ali je vešto koristio priliku umesto Jojića da na poziciji zadnjeg veznog razgrađuje Zvezdine napade. Plenio borbenošću i agresivnošću, ali nervirao Grobare nepreciznim šutevima sa distance, od kojih nijedan nije završio u okviru gola.

Predrag Luka 6
U debitantskom derbiju jači utisak ostavila je trema verovatno prouzrokovana incidentom u tunelu kad ga je ospovao Nikola Petković, nego igra bivšeg krila Rada. Dosta je pokušavao i započinjao, ali je od njegovih ideja Partizan imao malo koristi, pa je zamenjen u drugom poluvremenu.

Saša Ilić 6
Pamtimo mnogo bolja, uverljivija, konkretnija izdanja legendarnog kapitena u večitim derbijima. Tek nekoliko poteza iz arhive pravog umetnika malo je za igrača njegove reputacije. Utisak je da ga je Zvezdin vezni red ugušio, pa njegova kreacija nije mogla da dođe do izražaja.

Lazar Marković 6,5
Od igrača koji je prevazišao srpske okvire očekivalo se više od nekoliko slaloma kroz poroznu Zvezdinu odbranu i centaršut za šansu Mitrovića. Da ga je klasić iz generacije 1994. primetio u 22. minutu verovatno bi umesto njega završio akciju. Tražio je prostor, mučio gostujuću odbranu, mada mu je za bolji učinak falila asistencija ili gol, jer je na to navikao navijače. 

Aleksandar Mitrović 6,5
Fanatizam snažnog Smederevca ostao je bez naplate. Za trud, znaje, energičnost i borbu zavredeo je maksimalne ocene, ali za odluku da sam završi akciju u kojoj bi za Partizan bilo korisnije da je proigrao Lazara Markovića mogao bi na poseban razgovor kod trenera Rašovića. Imao je još dve sjajne prilike, da je bar jednu realizovao bio bi igrač utakmice

IZMENE

Miloš Jojić (od 70. minuta) 7,5
Apsolutni junak večitog derbija. Tihi momak koga saigrači od milošte zovu Zeka rešio je derbi spektakularnim golom iz slobodnog udarca i samo zbog te njegove minijature vredelo je doći na stadion, jer je potez zaista iz ranga - evropskih. Kako je odigrao ostatak utakmice sad nije ni važno, jer će u almanasila ostati večno zapisano da je baš on doneo Partizanu 25. titulu državnog prvaka.

Aleksandar Lazevski (od 87. minuta) Igrao premalo da bi dobio ocenu.

Darko Brašanac (od 94. minuta) igrao premalo da bi dobio ocenu.

Trener:
Vuk Rašović (7)

Kockao se, ali je pogodio. Hazarderski pristup debitantskom derbiju isplatio mu se, iako je na teren poslao kombinovani, a ne najbolji tim (ostavio na klupi Šćepovića i Ninkovića). Najavljenu ofanzivu primenio je tek u drugom poluvremenu, a pokazao da ume da napravi izmenu, jer ga je baš njegov džoker sa klupe (u petak predviđen za startera), sa kojim je besprekorno sarađivao u Teleoptiku promovisao u pobednika, iako bi u ozbiljnoj analizi morao da objasni u najmanju ruku čudan izbor startera.

Skener igrača Crvene zvezde pogledajte OVDE

Piše: Aleksandar Joksić
aleksandar.joksic@mozaartbet.com


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaMiloš JojićFK PartizanSrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara