"Slobodan Klipa"
"Slobodan Klipa"

Panteri poručuju: Ne igramo Evrokup, nemojte da nas otpisujete!

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.09.16. | 08:40

„Verujem u ovu ekipu i nadam se da će mi to poverenje vratiti dobrim rezultatima“, ističe trener FMP-a Slobodan Klipa

Slobodan KlipaPoleću i neki novi klinci. Lišeni rezultatskog imperativa, sa ogromnom dozom ubrizganog samopouzdanja, svesni da jadranske putešestvije predstavljaju ozbiljan iskorak u njihovim karijerama, izabranici Slobodana Klipe prvi put od 2011. godine osetiće slast parketa širom nekadašnje SFRJ.

Razvoj mladih igrača i opstanak, uz što veći broj pobeda - ovako bi se u kratkim crtama mogao sublimirati razgovor sa šefom struke FMP-a, koji na početku intervjua za MOZZART Sport podseća na izjave date u prethodnom periodu.
"Već sam govorio da možemo da igramo ABA ligu, da se nosimo sa svim ekipama i budemo konkurentan rival bar za sredinu tabele. Zadržali smo koncept igre sa mladim igračima u koje želimo da ulažemo i koje bismo u perspektivi razvili u ozbiljne asove", ističe Klipa.

Izabrane vesti

Prva prilika da reči pretvori u dela zakazana je za večeras (21.00, Arena Sport 1), kada će u dvorani "Krešimir Ćosić" odmeriti snage sa ekipom Zadra.
"Promena na mestu trenera, uz brojne odlaske i nove potpise naišli su na odličnu reakciju našeg protivnika. Zadar je savladao Lokomotivu Kuban i Budućnost u pripremnom periodu, a to zaista nije mala stvar. Međutim, predsezonske utakmice nisu isto što i zvanične i upravo nas zbog toga ne treba lako otpisivati".

Uz nekoliko epizodista, dres Pantera razdužio je i Ognjen Dobrić, jedan od nosilaca igre iz prethodne sezone, koji će naredne četiri godine provesti u Crvenoj zvezdi.
"Njegovo mesto zauzeo je Mirko Đerić, dok će poziciju krilnog centra, između ostalih, pokrivati Džon Bolden. Doveli smo još Nikolu Žižića iz Sutjeske, a boje našeg kluba u predstojećih desetak meseci braniće i povratnici (Nikola) Vukasović, odnosno (Đorđe) Kaplanović. Verujem u ovu ekipu i nadam se da će mi to poverenje vratiti dobrim rezultatima".

Klipa i Novica Veličković

Sistemsko ulaganje u talentovanu decu pre desetak godina obogatilo je trofejne vitrine u Železniku titulom tadašnje NLB lige, a nešto kasnije taj model "pokupio" je Mega Leks...
"Mnogi kažu da imamo priliku da postanemo nova Mega, a istina je na drugoj strani. Oni su postali novi FMP, a na nama je da vrednim radom vratimo stvari na svoje mesto. Ekipa me neodoljivo podseća na onu Vlade Vukoičića iz 2006. kada su se Savanović, Erceg i društvo sa 24 godine u proseku popeli na pobedničko postolje. Naravno, nerealno je očekivati tako nešto od nas, jer je liga dosta napredovala, klubovi su se razvili i sada su ambicije znatno snižene".

Turbulentnih i u najmanju ruku neprijatnih mesec dana nalazi se iza FMP-a, koji će, uprkos volji odgovornih ljudi iz Stjepana Supanca da izađu na evro scenu, morati da se zadovolje učešćem u ABA ligi.
"Lično nisam bio srećan kada sam čuo da postoji mogućnost učešća u Evrokupu, iako je čast biti deo takvog takmičenja. Laskaju takave informacije, naravno, ali za sobom vuku nekolicinu glavobolja. Putovanja, dovođenje novih, iskusnijih igrača... Dovoljna je i ABA liga za igrače ovog uzrasta, to je ritam koji njima u ovom trenutku najviše odgovara", zaključio je Klipa razgovor za naš portal.

PIŠE: Nikola Drenovac


tagovi

EvropaFMPJadranska ligaSlobodan KlipaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara