"Pikareta i Di Kanio"
"Pikareta i Di Kanio"

Ostavke u direktnom TV prenosu: Posle Di Kanija svi odoše iz Svindona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.13. | 12:41

Fabricio Pikareta, kao i svi njegovi saradnici iz stručnog štaba koji su radili sa kontroverznim trenerom, napustili klub posle velike pobede nad Tranmerom. Pikareta je za trijumf protiv konkurenta za ulazak u Čempionšip rekao da "ima ime i prezime, a ono glasi 'Paolo di Kanio", i time istakao vernost velikom prijatelju, čime je oduševio celu fudbalsku javnost

Pikareta i Di KanioKao što verovatno svi već znaju, Paolo di Kanio od ponedeljka nije više menadžer Svindona.  Poznato je i to da je kontroverzni trener imao velikih problema sa upravom, da mu se radilo iza leđa, da čelni ljudi nisu dozvolili da igrači koji su igrali za klub na pozajmici u istom ostanu do kraja sezone, zbog, kako su naveli, „nemogućnosti da se izdvoje finansijska sredstva za njihov ostanak“, iako je Italijan želeo iz svog džepa da izdvoji oko 30.000 funti, koliko je inače bilo potrebno da fudbaleri ostanu u timu… Kap koja je prelila čašu bila je prodaja Meta Ričija glavnom konkurentu za ulazak u Čempionšipm, Bornmutu, a tada je bivši as Lacija i Vest Hema definitivno rešio da napusti klupu ekipe iz Viltšira.

Međutim, dogodila se jedna neverovatna stvar, koja je pokazala da u današnjem svetu i dalje postoje pravi prijatelji, i da su takva prijateljstva neraskidiva.

Izabrane vesti

Fabricio Pikareta, koji je bio asistent Paola Di Kanija, vodio je Svindon na utakmici protiv Tranmera, koji se takođe bori za ulazak u Čempionšip, i razbio ih sa 3:1, a posle utakmice, u intervjuu za Skaj Sports Njuz (Sky Sports News) koji je rađen uživo, rekao da će on i ceo stručni štab podneti ostavku.
„Posle ove sjajne utakmice želim samo da kažem da je ovo moja poslednja utakmica na klupi Svindona, kao i da će ceo stručni štab podneti ostavku. Hteo bih da istaknem jednu stvar. Sjajna je stvar što smo kao gosti pobedili Tranmer, jer smo ostali na vrhu tabele, a ovaj trijumf ima svoje ime i prezime, a ono glasi ’Paolo di Kanio’. Evo, upravo sam obavio razgovor sa njim, koji me je pozvao da mi čestita na velikom uspehu. Ipak, od sutra ne znam šta će biti sa klubom, a hteo bih da se zahvalim navijačima, koji su stvarno bili neverovatni. Od sutra mi nećemo više biti u klubu, zato što smo ovde bili zbog Paola, i njega ćemo pratiti gde god on bio, u Real Madridu ili Luton Taunu“, rekao je Pikareta, koji je ovom izjavom izazvao veliko oduševljenje fudbalske javnosti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFabricio PikaretaPaolo Di KanioSvindon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara