"Kurva Sud"
"Kurva Sud"

Od zlatnih godina velikog Milana do godina Zapate i Konstanta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.11.13. | 12:22

Besni navijači Rosonera izgubili živce i blokirali igrače ispred San Sira. Berluskoni zadovoljan?

Kurva SudProživljavao je Milan teške trenutke, ali se čini da barem u protekle dve i po decenije kriza na San Siru nije bila dublja nego sada. Rosoneri su tek 11. na tabeli Serije A što i ne treba da čudi s obzirom da su poslednju pobedu u prvenstvu ostvarili pre više od mesec dana – 19. oktobra protiv Udinezea.

U narednih pet kola samo tri boda za četu Masimilijana Alegrija, kojeg je, sasvim logično, većinski deo javnosti izdvojio kao osnovnog krivca za posrtanje sedmostrukog šampiona Evrope. Poslednjeg u remiju sa Đenovom uprkos tome što je Milan većim delom meča imao igrača više na terenu.

Izabrane vesti

Alfa i omega Milana Silvio Berluskoni, ipak, misli drugačije, a on se pita.
"Razgovarao sam sa predsednikom posle utakmice i bio je zadovoljan. Uostalom, uradili smo sjajan posao, bez obzira na to što nam nedostaju rezultati. I protiv Đenove smo uradili sve što je trebalo, stvarali šanse, a njima dozvolili da samo jednom šutnu na gol", branio se Alegri.
"Ne želim više da pričam o mojoj budućnosti na klupi. To je postala dosadna tema", nastavio je pun optimizma.

Međutim, isti je napustio glave navijača, koji su izgubili strpljenje. Već tokom same utakmice na južnoj tribini, gde se tradicionalno okupljaju najvatrenije pristalice, sijao je transparent sa parolom: "Od zlatnih godina Milana do godina Zapate i Konstanta".

Nepobitna činjenica koja skida deo odgovornosti sa pleća Alegrija, koji ove sezone zaista ne može da se pohvali preterano kvalitetnim sastavom. Međutim, ni objektivne okolnosti, odnosno Berluskonijevo odbijanje da nastavi da besomučno sipa milione u Milan, nisu dovoljan alibi za verne fanove, koji su posle meča radikalizovali proteste.

Ekipa dugo nije mogla da napusti San Siro, jer je oko 300 navijača blokiralo izlaz iz svlačionica uz povike "Čekaju vas motke" i "Derišta, ne znate šta je žrtva, a bankovni računi su vam puni". Popustili su tek kada su Kaka i Kristijan Abijati u ime tima obećali da će se ubuduće više truditi.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

EvropaItalijaKakaKristijan AbijatiMasimilijano AlegriMilanSerija ASilvio Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara