"Brašanac je nadmudrio iskusnijeg Stojanovića"
"Brašanac je nadmudrio iskusnijeg Stojanovića"

OCENE PARTIZAN: Brašanac dobar, Bandalovski rizičan!

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.04.15. | 21:13

Grbić se nije snašao u ulozi špica, Živko Živković oduševio na debiju, Saša Ilić odigrao ispod nivoa, položio i Balažic. Trener Milinković rizikovao izostavljanjem najboljih napadača

Brašanac je nadmudrio iskusnijeg Stojanovića

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ (7) - Prvu pravu pretnju osujetio je odbranom Lazovićevog dalekometnog udarca. U drugom delu je “skinuo" zicer Joviću u 74. minutu i sačuvao bod crno-belima. Dobro se postavljao i nije dao lopti da ga iznenadi. Iako debitant pokazao je da odlično "čita" igru, štoperi Balažic i Bandalovski pomerali su se baš po njegovim komandama i nisu dozvolili Joviću i Parkeru da uđu u šansu.

Izabrane vesti

IVAN BANDALOVSKI (6) - Kao što su bekovi starog kova igrali samo do linije centra, tako su i Bugarina interesovale samo intervencije pred svojim golom. Posao je obavio korektno, ali daleko od toga da je oduševio. Imao je nekoliko propsuta, kao na primer u 58. minutu kad je pustio Stojanovića da pored njega skoči i šutira glavom. Ili kad je i finišu promašio loptu?!

GREGOR BALAŽIC (6,5) - Mogao je da se proslavi na debitantskom derbiju. U 62. minutu pokazao je snalažljsvost i lepo šutirao, ali je loptu na putu ka mreži sa gol linije "očistio" Cvetković. Golovi ionako nisu njegovo zaduženje. Ono što jeste odradio je dovoljno korektno, uštopovao je Jovića i Parkera i opovrgao sumnje da bi mogao da bude tempirana bomba u odbrani Partizana. Iako je mogao da zabrlja, jer je posle njegovog prekršaja Lazović imao dobru priliku iz "slobodnjaka".

BRANKO ILIĆ (6) - Dobro se postavljao, bio miran na lopti, reakcije prilikom situacija koje su mogle da budu opasne bile su pravovremene. Neshvatljivo da nije koristio prednost u visini, pa je izgubio skoro sve vazdušne duele sa Parkerom.

Mnogo tenzije, malo fudbala i više razloga za radost Partizana

VLADIMIR VOLKOV (6,5) - Bespotrebno je dobio žuti karton već u petom minutu, ali je brzo "ohladio" glavu i u većem delu utakmice potpuno neutralisao Zvezdinu igru po desnom krilu. Još jednom se Darko Lazović nije naigrao fudbala pored reprezentativca Crne Gore.

NIKOLA DRINČIĆ (6,5) - Priznao je pre derbija da mu prekid slabije ide u poslednje vreme. I bio je u pravu. Od njegovog najjačeg oružja Partizan nije imao koristi jer je kornere izvodio katastrofalno. U polju je bio vrlo dobar, nije gubio lopte, a u prvom delu je značajno doprineo da Zvezda ne razvije pas igru.

DARKO BRAŠANAC (7) - Najkonkretniji igrač Partizana, možda i najbolji akter siromašnog derbija. Borben, agresivan u situacijama kad je trebalo ukočiti igru Zvezde, čak je bio spreman da radi posao napadača, ali je ostao nedorečen u ofanzivnim kreacijama. Doduše, značajno se popravio u drugom poluvrmenu, imao u 61. minutu šansu utakmice, čak je i dobro pucao na povratni pas Živkovića, ali ga je Rajković prozreo.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ (6,5) -Tek na trenutke koristio je hitrinu, ali mu je lopta često "bežala". Stekao se utisak i da je malo bojažljivo ušao u derbi i da je imao više defanzivnih zadataka. Imao je minuta kad mu se lopta bukvalno lepila za nogu, ali je morao da uđe u više gol-šansi. Kako je promašio jedinu koja mu se ukazala u nadoknadi verovatno ni njemu nije jasno.

SAŠA ILIĆ (5,5) - Kapiten je odigrao ispod nivoa. Ispoljio nervozu u uvodu meča, pravio faulove od kojih mnogi nisu ni sankcionisani, ulazio u bespotreban dijalog sa sudijom Mažićem i rivalima, umesto da radi ono što najbolje zna - deli lopte u prostor. Izostala je njegova kreacija, iako je utisak da je imao dovoljno mesta da razigra ostatak tima. Odavno ga nismo gledali u slabijem izdanju, ali se mora priznati da je njegovo majstorstvo došlo do izražaja u prvom poluvremenu kada je Baboviću omogućio zicer.

Krvavi derbi (FOTO)

STEFAN BABOVIĆ (6) - Često je imao loptu u posedu, međutim, kao da nije znao šta će s njom. Možda i zbog toga što je igrao van svoje osnovne pozicije centralnog veziste, jer ga je Milinković promovisao u drugog špica. Neobjašnjivo je da sa pet metara promaši ceo gol posle progravanja Ilića

PETAR GRBIĆ (5,5) - Dosta trčanja, otvaranja, "lažnih" kretnji, ali ništa konkretno nije uradio . Prvi put u dresu Partizana igrao je špica i videlo se da se u toj ulozi ne snalazi. Povukao je kontru koja je za posledicu imala veliku priliku Brašanca, ali tu je preskromno za igrača ekipe koja vodi prvenstvenu trku. U završnih pola sata mu je ponestalo snage.

IZMENE

IVAN ŠAPONJIĆ, od 73. minuta (6) - Ko zna kako bi igrao Partizan da je njegov najbolji napadač igrao od prvog minuta. Ovako, u trenucima kad je ušao, nalet crno-belih presekao je prekid u režiji njihovih navijača, posle čega su se povukli, pa do izražaja nisu mogle da dođu njegove karakteristike.

SAŠA MARKOVIĆ, od 87. minuta - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

NIKOLA NINKOVIĆ, od 93. minuta - igrao nedovoljno da bio bio ocenjen.

TRENER

ZORAN MILINKOVIĆ (6,5) - Rešio je da rizikuje sa sastavom bez klasičnog špica i eksperimentom u vidu Petra Grbića na poziciji najisturenijeg igrača. Taj model, sa "napunjenim" veznim redom, doneo mu je kontrolu lopte i prevlast na sredini terena, ali se u nekoliko situacija videlo da je pogrešio što od prvog minuta na teren nije poslao Ivana Šaponjića ili Nemanju Kojića, jer ni Brašanac, ni Grbić nisu gol-igrači. Od početka je bilo jasno da ga zanima remi, pa je naredio visok presing i to je imalo prođu. Kad je shvatio da je odbrana slabiji deo Zvezdinog tima poslao je na teren Šaponjića. Utisak je - kasno. Ovoga puta kockanje mu se isplatilo. Sledeći put morao bi da igra sa najboljima od prvog minuta, da ga ne boli glava dok čeka završni sudijski zvižduk.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK PartizanDarko Brašanac148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara