""
""

Novi Srbin u Bundesligi! Preskočio tri ranga za godinu dana

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.07.16. | 19:18

Filip Kusić novi je igrač Kelna

Jarčevi baš vole Srbe! Nakon što je Zoran Tošić 2010. godine proveo šest meseci na pozajmici u ekipi Kelna, ovaj bundesligaš uveo je u praksu dovođenje igrača sa naših prostora. Posle kupovine Miloša Jojića iz Borusije Dortmund prošlog leta i zimskog pojačanja Filipa Mladenovića iz BATE Borisova, novi član Kelna je 20-godišnji Filip Kusić.

Mladi štoper, rodom iz Minhena, odličnim partijama u četvrtoligašu Oberlauzic preporučio se timu sa Rajn-Energi stadiona. Kusić, o kojem ste mogli da čitate u našoj rubrici „Srpski sinovi“, stigao je prošlog leta u Oberlauzic iz Energi Kotbusa, a posle samo 12 meseci se preselio u najviši rang nemačkog fudbala.

Izabrane vesti

SRPSKI SINOVI: Filip Kusić - partizanovac, ali idol mu je Vidić!

Za Kusića je bio zainteresovan i Slovan Liberec, češki tim koji ove sezone nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali i Štefan Emerling, trener mladog tima Kelna koji je insistirao na transferu.

Kusić će svoj razvoj nastaviti u bundesligašu koji za razliku od mnogih klubova svoja pojačanja traži i u nemačkim provincijama, a vrednost transfera nije poznata.


tagovi

NemackaKelnFilip KusićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara