""
""

Nelson: Zaslužujemo da sezonu završimo trofejom

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.13. | 15:22

"Ovo je veliko rivalstvo, svaki igrač mora da se oseća posebno, jer će biti deo ovakve serije", rekao je Amerikanac uoči duela sa Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da u majstorici protiv mladog tima Mega Vizure obezbede odlazak u finale i borbu sa Partizanom za titulu šampiona Srbije. Posle katastrofalnog prvog poluvremena u kome crveno-beli nisu uspeli da u odbrani zaustave Bobija Marjanovića, koji je bio apsolutni gospodar reketa i konstantnim poenima držao ekipu u igri, druga polovina utakmice pripala je domaćinu. Tačnije ekipa sa malog Kalemegdana uspela je tek u poslednjoj četvrtini da povede posle trojki Marka Simonovića i Demarkusa Nelsona. Američki plejmejker opet je bio najzapaženiji pojedinac u redovima Crvene Zvezde sa 20 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Na kraju izuzetno teške utakmice Nelson je izjavio da je najbitnije što je njegov tim u finalu.
„Mega je učinila sve da igramo jednu đavolski tešku seriju. Imali su sjajnu godinu, uradili su mnogo toga dobrog u svim mečevima polufinala. Ključ je bio tokom treće četvrtine majstorice, kada smo shvatili šta bi trebalo da radimo. Napadali smo bolje zonu nego u prethodnim mečevima, spuštali smo loptu na centre, raširili i počeli smo da ubacujemo šuteve", zaključuje Amerikanac.

U finalnoj seriji crveno-beli boriće se za trofej sa večitim rivalom koji je izbacio u polufinalu Vojvodinu. Nelson ističe da ga raduje ova činjenica i najavljuje zabavno finale i pobedu boljeg tima.
"Za nas je najvažnije da pobedimo u prvom meču. To je po meni najvažnija utakmica u seriji. Možda su malo svežiji, imali su više odmora, ali mi smo igrali utakmice i možda smo u boljem ritmu. Uvek u takvim situacijama postoje i plusevi i minusi", ističe Nelson.

Svestan važnosti utakmice sa Partizanom Zvezdin plejmejker kaže da nije bitno pred čijim se navijačima igra.
"Ovo je veliko rivalstvo, svaki igrač mora da se oseća posebno, jer će biti deo ovakve serije. Pokušaćemo da sezonu završimo trofejom. To zaslužuju naši navijači, ali i članovi stručnog štaba i mi igrači jer smo radili jako naporno tokom čitave sezone", završio je Nelson.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaDamarkus NelsonKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara