""
""

Nelson i Radenović sigurno pauziraju do subote, nije poznato da li će igrati derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.14. | 18:15

"Učinićemo sve da saniramo povrede do meča sa Partizanom, ali ćemo do najkasnije nedelje ujutru znati da li mogu da igraju", rekao je Davor Ristović

Vest koja je svakako bacila senku na dan svih onih kojima je u srcu crveno-bela boja jeste da bi Demarkus Nelson i Ivan Radenović zbog povreda mogli da propuste predstojeći meč ABA lige sa Partizanom. Prve informacije koje stižu nisu optimistične, ali direktor Crvene zvezde Davor Ristović spušta loptu i smatra da postoji određena šansa da će se iskusni plejmejker i krilni centar naći na parketu dvorane Pionir u nedelju uveče.
"Nelson je dobio jedan jako nezgodan udarac u prst, zbog čega mu je otekla šaka. Oseća oštar bol koji ne prestaje, zbog čega danas nije trenirao. Niti će trenirati u petak, to je sigurno", rekao je Ristović za MOZZART Sport, a zatim nastavio:
"Što se tiče Radenovića, on je imao problema sa tim kolenom, probao je da stisne zube i odigra meč, ali nije izdržao. Njih dvojica će sigurno odmarati do do subote, u međuvremenu će odraditi dodatne preglede kako bismo bili sigurni o kakvim se povredama radi. Još uvek je rano za bilo kakve prognoze. Učinićemo sve da saniramo povrede do meča sa Partizanom, ali ćemo do najkasnije nedelje ujutru znati da li mogu da igraju".

Kada na sve to dodamo i povredu Luke Mitrovića, koji se na teren vraća tek za 15 ili 20 dana, kao i nedostatak igrača kalibra Blejka Šilba, situacija nikako nije dobra. Ipak, Ristović se ne slaže sa stavom dobrog dela javnosti da Zvezda igra sa dosta oscilacija od trenutka kada je Šilb otišao.
"Iskreno, ne slažem se s tim. Od trenutka kada je Blejk otišao mi smo vezali devet pobeda, obezbedili učešće u narednoj fazi Evrokupa i osvojili Kup Radivoja Koraća. Šilb je imao priliku da se pokaže i dokaže i da ostane u klubu bar do kraja sezone. Smatram da nije problem to što on nije tu".

Izabrane vesti

Što se tiče nekih noviteta, direktor crveno-belih kaže da će vrlo brzo stići stići igrač koji bi ekipi pomogao u nastavku teške sezone.
"Luka Mitrović se uskoro vraća na parket, što je jako dobra vest za sve nas. Ipak, još uvek nismo pronašli adekvatno pojačanje. Do sada je na našem skeneru bio jako veliki broj imena, ali neki standardi i želje uprave suzile su taj izbor na svega nekoliko imena. Ipak, zbog obaveza prema svoj klubovima, ili iz nekih drugih, privatnih razloga, oni nisu mogli da dođu. Rok za registraciju lagano ističe, zato ćemo morati ubrzo da rešimo i taj problem. Želimo da dovedemo igrača koji će se brzo uklopiti u sistem i koji će pomoći timu. To pitanje ćemo rešiti jako brzo", zaključio je Ristović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaJadranska ligaIvan RadenovićDemarkus NelsonFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara