""
""

Mitre, čuvaj se: Anderleht spremio najveću transfer bombu u istoriji belgijskog fudbala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.12.13. | 15:49

Zanimljive vesti stižu iz Belgije pošto je šampion spremio osam miliona evra za najboljeg strelca lige i udarnu iglu ljutog rivala Standarda, Mičija Bačuajia čime će srušiti rekord u visini transfera

Uzburkale su se fudbalske vode u Belgiji! Anderleht je spremio transfer bombu koja će promeniti istoriju tamošnjeg fudbala. Šampion želi ni manje, ni više nego Mičija Bačuajia - prvog strelca lige i najboljeg igrača ljutog rivala Standarda.

Izabrane vesti

Poznat je rivalitet koji vlada između Standarda i Anderlehta i retki su igrači koji su igrali za oba najveća kluba, a Bačuaji bi eventualnim transferom mogao da pomeri granice. Napadač mlade reprezentacije Belgije je aposlutno otkriće ove sezone i sa 13 golova je najbolji strelac tamošnje Pro lige. Poslednji od tih golova je postigao u nedelju u derbiju upravo protiv Anderlehta i ostavio goste iz Brisela bez pobede.

Anderleht je po pisanju belgijskih medija spremio čak 8 miliona evra za Bačuajia čime će biti srušen rekord u visini transfera u belgijskom fudbalu. Do sada je rekorder bio Aleksandar Mitrović kojeg je Anderleht letos platio pet miliona evra i učinio ga najskupljim igračem koji je došao u Belgiju. Trener Anderlehta Džon van den Brom je još tada želeo i Bačuaijia i pokušavao da ga ubedi da dođe u Brisel. Tada nije uspeo, ali sada će mu rekordnih osam miliona pomoći u toj nameri. Standard neće moči da odbije ovakvu ponudu...

Bačuaji bi pojačao konkurenciju u napadu gde je do sada bio usamljen Mitrović, a svakako da bi Srbina u tom slučaju čekala žestoka borba za mesto u prvih 11. Anderleht bi jednim udarcem ubio dve muve: dobio bi veliko pojačanje i dirketno oslabio najvećčeg rivala.

Za Bačuajia su se još letos interesovali Arsenal i Svonsi, Venger je bio oduševljen kvalitetima mladog napadača, ali nije ponudio dovoljno novca, baš kao ni Svonsi koji je bio spreman da izdvoji samo 3,5 miliona evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaEvropaMiču BačuajiŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara