""
""

Milorad Mažić na skeneru MOZZARTA: Najbolji pojedinac derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.13. | 22:25

Sudija neće biti u centru pažnje posle utakmice što je najbitnije posle raznih cirkusa i kuknjava na koje smo se navikli u prošlosti

 

Izabrane vesti

Milorad Mažić je je bio logičan izbor za glavnog sudiju 144. večitog derbija kao evropski priznat arbitar. Njegovi pomoćnici na ovoj utakmici su bili Igor Radojčić i MIlovan Ristić.

Naš najvrednovaniji arbitar je dopuštao mušku igru i nije seckao meč, samim time je onemogućio konstantno prigovaranje igrača i okruživanje sudije što je postalo običaj na derbijima širom sveta pa i kod nas. Mažić se pridržavao istog kriterijuma tokom celog meča i nije dopuštao da mu igrači drže pridike i kritikuju njegov rad.  Sudija iz Vrbasa u prvom poluvremenu nije imao puno posla, a u drugom je podelio sedam žutih i jedan crveni karton.

Prvo poluvreme:

6. minut – Prva situacija koja je izazvala negodovanje navijača – Milivojević je oborio Volkova i time sprečio polukontru Partizana.

28. minut – Gužva na polovini Partizana, Milijaš i Smiljanić su bili u klinču, a lopta je čak pogodila kapitena Zvezde u ruku. Sudija je pustio da se igra.

45. minut –  Miljković i Kasalica su se međusobno povlačili na ivici šesnaesterca Crvene Zvezde a naš najbolji delilac pravde je opravdano pustio igru.  Mažić je pomalo neočekivano odredio da se prvo poluvreme produži za samo jedan minut.

Drugo poluvreme:

56. minut – Kadu dobija prvi žuti karton na utakmici za start nad Markovićem

58. minut – Milijaš je izuo Markovića i Mažić mu je pokazao žutu kartu

59. minut – Sporna situacija u šesnaestercu Zvezde, pomoćni sudija Igor Radojčić je podigao zastavicu posle ubačene lopte, Miljković se nije nalazio u ofsajdu, ali Mitrović i Ivanov jesu, a sudija je ocenio da je to nedozvoljena pozicija. Aleksandar Lazevski je dobio žuti karton zbog žustrih protesta sa klupe.

65. minut – Filip Kasalica  je tražio korner, a od Mažića je dobio samo žuti karton

71. minut – Pomoćni sudija Igor Radojčić je napravio ozbiljnu grešku i dosudio nepostojeći ofsajd Mitrovića i time sprečio izglednu šansu za crno-bele.

78. minut – Mažić nije ispoštovao pravilo prednosti i zaustavio je polukontru Zvezde jer je Milivojević ostao bez vazduha kada je telom blokirao šut igrača Partizana.

87. minut – Lazar Marković je drugi igrač Partizana koji je dobio javnu opomenu, zbog odugovlačenja izvođenja auta.

89. minut – Ponovo faul za žuti karton  nad Markovićem, skrivio ga je Luka Milivojević.

93. minut – Jojić obara igrača Crvene Zvezde na ivici šesneasterca  Partizana i Mažić dosuđuje slobodni udarac za crveno-bele

96. minut – Crveni karton dobija Maksimović za guranje Saše Markovića koji je prvo oštro startovao nad igračem Zvezde i za to nagrađen žutim kartonom.

Milorad Mažić je jedini srpski sudija koji sudi u evropskim takmičenjima, ovog proleća je delio pravdu i na polufinalnoj utakmici Lige Evrope i to na stadionu sa vrelom atmosferom Šukru Sarokoglu kad su se sastali Fenerbahče i Benfika.

Piše: Miloš Stanković

FOTO: MN Press


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaMilorad MažićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara