""
""

Milijaš za MOZZART: Lazo, zablistaj i donesi mi medalju!

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.04.15. | 08:56

“Imao sam doprinos ove sezone, postigao sam i nekoliko golova. Bilo bi lepo da imam još jedan trofej u Zvezdi. I nemoj da pišeš tamo da sam dao pet golova u derbiju. Dao sam šest koji su mi oteli. Ali ja ga računam“, poručuje levonogi bombarder iz Kine

Od 2007.godine bio je sastavni deo večitog derbija, čak i u periodu kada je branio boje engleskog Vulverhemptona dolazio je u Beograd i pratio voljeni klub u utakmici svih utakmica. Sada će bivše saigrače gledati iz velike razdaljine, ali i u Kini će moći da čuje poklič navijača koji se sastoji iz vrlo jasni konstatacije: „Da je Milijaš tu, mirnije bismo spavali“.

Izabrane vesti

Levonogi bombarder će “držati fige” timu Nenadu Lalatoviću, svestan da bi pobedom crveno-beli došli do prilike da osvoje titulu...Ujedno i Milijaš bi dobio šansu da oplemeni igračku karijeru još jednim trofejom.
“Konstantno se čujem sa drugovima telefonom. Najviše sam na vezi sa Darkom Lazovićem. Doslovce sam mu rekao: „Lazo, zablistaj kao onomad kad smo pobedili 3:2, i podari mi još jednu medalju“. Da, dobro ste me čuli. Ja u Kini čekam medalju. Imao sam doprinos ove sezone, postigao sam i nekoliko golova. Bilo bi lepo da imam još jedan trofej u Zvezdi“, poručio je malo šaljivo u razgovoru za naš portal Nenad Milijaš.

U klinačkim danima vodio je porodične navijačke ratove sa bratom Milanom, inače aktuelnim sekretarom stručnog štaba Partizana. Sada, u Hebeiu ga okružuje crno-belo društvo. Trener kineskog drugoligaša je Radomir Antić, a tu su još Darko Belojević, Rešad Kunovac, Miroslav Radović.
“Ne znam kako ću sam da se izborim sa njima. Ajde ponovo da se našalim: zbog vremenske razlike derbi ovde počinje kasno u noć. Moraćemo da organizujemo neki „pidžama parti“. Otuda sam i bivšim saigračima napomenuo, da ne kažem naredio, da moraju da mi podare ponudu. Biću ovde sam među navijačima i bivšim igračima Partizana. Neće mi biti lako“.

Mada je fizički daleko od Ljutice Bogdana bivši kapiten je do tančina upoznat sa dešavanjima u svlačionici Crvene zvezde. Iako Partizan ima pet bodova prednosti ne želi da ulogu favorita prepusti Parnom Valjku.
“Možda će zvučati kao fraza, ali mladi igrači Crvene zvezde će biti pod velikim pritiskom. Sami su se izborili za taj pritisak, pošto su i pored svih problema koje imaju izborili da dođu u situaciju da se bore za titulu. Podseća me ova situacija na prethodne dve utakmice na našem stadionu. U obe smo ušli sa bodovnim deficitom, i obe smo pobedili“...

Ipak, koliko god to bilo blizu bilo je to drugo vreme. Prošle sezone dres Crvene zvezde su nosile „stare kajle“.
“Derbi koji je odlučen autogolom Obradovića morali smo da dobijemo. Imali smo ekipu da to iznesemo. Slično je bilo i godinu dana pre toga. Pobedili smo sa 3:2. Presudio je onaj moj gol, ali bio je to možda najbolja utakmica u poslednjih 20 godina. Obe ekipe su igrale strašno“.

Pored Lazovića, Milijaš ima adute u mlađim snagama.
“Mogli bi da presude Ristić i Jović. Ima i Partizan mnogo aduta iz mlađe garde. Želim im sreću, ali u nekim drugim utakmicama“

Voli Milijaš u svakoj priči o večitom derbiju da apostrofira i svoj učinak protiv Partizana.
“Nemoj da pišeš tamo da sam dao pet golova u derbiju. Dao sam šest koji su mi oteli. Ali ja ga računam“, jasan je Milijaš.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNenad MilijašDarko LazovićFK Crvena zvezda148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara