"Prvenac Toresa"
"Prvenac Toresa"

Milan igra najluđe utakmice: Dva gola na dušu Bonere, majstorski prvenac Toresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.09.14. | 22:42

Empoli vodio sa 2:0, ali su gosti došli do boda, a mogli su i do sva tri – 2:2

Prvenac Toresa

Milan igra najluđe utakmice, ali za to nisu zaslužne neke posebne taktičke zamisli Pipa Inzagija, već katastrofalna odbrana Rosonera. Milan je na uzeo samo bod na stadionu Karlo Kastelani protiv domaćeg Empolija, ali iako je gubio sa dva gola razlike može da žali za osvajanjem celog plena – 2:2 (2:1).

Izabrane vesti

Domaćin je na opšte iznenađenje već u 21. minutu vodio sa 2:0, a oba pogotka idu na dušu nesrećnog Danijelea Bonere, koji je dva puta katastrofalno pogrešio.

Iskusni defanzivac je prvo zakasnio kod prekida Valdifiorija, sapleo se i praktično pustio Tonelija da pogodi mrežu Abijatija. Osam minuta kasnije mu se pridružio De Jong, došlo je do greške prilikom preuzimanja, što je iskoristio Pukareli i povisio rezultat na 2:0.

Milan je od tog trenutka, pa bukvalno do poslednjih sekundi napadao svim silama. Fernando Tores je u 43. minutu pokazao da je još uvek veliki majstor. El Ninjo je sjajno skočio kod centaršuta Abatea i glavom sa 11 metara matirao Sepea.

U nastavku meča najraspoloženiji u dresu Rosonera bio je Kejsuke Honda, koji je u 57. minutu matirao gostujućeg čuvara izuzetno preciznim udarcem, dok je samo nekoliko minuta kasnije umalo bio precizan iz slobodnog udarca.

U međuvremenu su se ređale šanse gostujućeg tima, a prečku gola Luđija Sepea žestoko je uzdrmao i Žeremi Menez. Toj prilici prethodila je sjajna minijatura Fernanda Toresa.

SERIJA A – 4. KOLO:

Empoli – Milan 2:2 (2:1)
/Toneli 13, Pukareli 21 – Tores 43, Honda 57/

Sreda:
20.45 Kaljari – Torino
20.45 Fiorentina – Sasuolo
20.45 Verona – Đenova
20.45 Inter – Atalanta
20.45 Juventus – Ćezena
20.45 Napoli – Palermo
20.45 Parma – Roma
20.45 Sampdorija – Kjevo

Četvrtak:
20.45 Lacio – Udineze

(FOTO: Action images)


tagovi

danijele boneraEmpoliEvropafernando toresItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara