""
""

MIĆO NA TURNEJI: Limun je bio zelen! (FOTO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.06.15. | 14:38

MOZZART Sport je posetio derbi Moravske zone između Tutina i Mokre Gore (2:2) i imao je šta da vidi

Đe idemo? U Srpsku ligu! Đe idemo? U Srpsku ligu! Odjekivao je gromoglasan poklič najmanje 1.500 vatrenih pristalica FK Tutin koji je u nedelju 31.maja, ugostio lidera na tabeli, ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

Izabrane vesti

Direktan okršaj dva glavna kandidata za osvajanje šampionske titule u Zoni Morava, propisno je ustalasao strasti u čitavom tutinskom kraju u kome se buba-mara zvanično zakotrljala pre ravno 77 godina. Situacija na tabeli, dva kola pre kraja prvenstvene trke, bila je takva da domaćinu nije ostavljala prostora za bilo kakve kalkulacije, jer ih je samo pobeda vodila na tron. S druge strane, izabranicima Mirka Mijailovića, koga je oficijelni spiker džentlmenski predstavio kao nekadašnjeg sjajnog fudbalera i još boljeg čoveka, za slavljeničko raspoloženje bio je dovoljan i remi.

Veliki derbi o kome su svi danima pričali i za koga su se kao nikad pre oštrili, počeo je u znaku primetne nervoze među akterima na terenu i zaglušujućeg navijanja. Ton huku s tribina koji je podsećao na onaj koji svakog vikenda čujemo tokom prenosa utakmica Premijer lige i koji je davnih dana iščezao sa većine Superligaških terena, davao je markantni gospodin sa brčićima ala Klerk Gebl.

A kada je u ruke Limuna, kako glasi nadimak ovog dugogodišnjeg vođe navijača tutinskog kluba, nekako dospeo mikrofon, podrška fudbalerima u plavim dresovima poprimila je urnebesnu notu. U jednom momentu, Limun je klekao na delu tribine iznad ulaza u svlačionice i stegao mikrofon sa obe ruke, posle čega je počeo da “kumi” kapitena Adnana Čuljevića i kompaniju, da kako znaju i umeju danas pobede. Makar sa 1:0! Čim je obavio molitvu, ustao je i u stilu prekaljenih vođa “Delija” i “Grobara”, iskusno uzvikivao parolu s početka teksta.

MIĆO NA TURNEJI: Dobra riba, garant im je fizioterapeut!

Ubrzo se ispostavilo da momci iz Zubinog Potoka nisu ni najmanje podlegli tako zapaljivom ambijentu. Kapiten Zoran Bešović i drugovi, od starta su zaigrali otresito i takav pristup im je već u sedmom minutu omogućio vođstvo. Dok je golman Rejhan Lotinac skrušeno vadio loptu iz mreže, nastupila je sablasna tišina, da bi se posle samo par sekundi iz svih grla začulo:
“Plavi, plavi, idemo dalje!”

Očigledno taktički pripremljeni za ovakav razvoj događaja, tim iz Zubinog Potoka je nastavio u istom stilu, ne dajući rivalu da tek tako pređe na njihovu polovinu. Ali, malo po malo, nošeni poklicima podrške vernih fanova, učenici Vladislava Stojanovića, čačanskog stručnjaka na klupi Tutinaca, sve više su pretili. A u 28.minutu, kada je “desetka” domaćina Selmin Džudžević, direktno iz kornera, uz malu pomoć vetra, postigao izjednačujući gol, na Gradskom stadionu je nastala prava ludnica. U tim trenucima se najbolje videlo koliko je Tutincima bilo stalo da se domognu višeg ranga takmičenja. Na krilima tog gola, domaćin je dodao gas i za tili čas je došlo do totalnog preokreta. Posle jednog dugog pasa i požrtvovane intervencije iskusnog Marinka Markovića, lopta se posle karambola zakoprcala u mreži. Vođstvo je značilo da je Tutin na pragu Srpske lige i to saznanje je bacilo u potpuni trans i staro i mlado na tribinama tutinskog fudbalskog zdanja. Iako su prvobitno izgledali potpuno šokirano i dezorijentisano, gostujući fudbaleri su na čudesan način pronašli snagu da se odupru beznađui da ekspresno izjednače. Sad su se oni beskrajno veselili dok su domaćini po drugi put ostali skamenjeni.

“Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu“, zaorilo se u momentu kad je arbitar Milorad Milićević, odsvirao kraj prvih 45 minuta susreta.

Sve je govorilo da će u drugom delu igre uslediti još veća uzbuđenja i da će biti viđen pravi fudbalski krešendo. Publika je strpljivo čekala da njihovi miljenici nastave sa goleadom, ali su oni po svemu sudeći, platili danak visokom ritmu iz prvog poluvremena i nikako nisu uspevali da iole ozbiljnije zaprete Markoviću koji je kako se kraj utakmice bližio, bio sve sigurniji. U jednom trenutku, dugokosi napadač Tutina, Lazar Jeremić, ostao je da leži na travi, na šta je jedan navijač burno odreagovao i izazvao salve smeha.
“Diž se Lazare, bog te j..o, moraš da rešiš ovu utakmicu!”

Svesni da im ostvarenje srpskoligaških snova postaje sve dalje i da njihovi simpatizeri postaju sve nervozniji, Plavi su krenuli na sve ili ništa. Posle jednog u nizu izvedenih kornera, lopta je pogodila defanzivca Mokre Gore, a igrači Tutina u sadejstvu sa publikom, očajnički su tražili od sudije Milićevića da pokaže na belu tačku. On se oglušio o njihovu želju zbog čega je “nagrađen” reportoarom dobro znanih psovki. A vođa navijača domaćina, malopre pomenuti Limun, opkoračio je metalnu ogradu i prosto je bio zelen od besa dok je mahao visoko podignutim kažiprstom.

“A da, veliki je strah u njima, zato ne igraju bolje”, lakonski je prokomentarisao vozač saniteta koji je u društvu medicinskog tehničara pratio derbi i koji je prijatelje svaki čas putem mobilnog telefona izveštavao o trenutnom rezultatu.

MIĆO NA TURNEJI: Pre bi jabuku nacrtao lenjirom, nego što bi loptu šutnuo kako treba! (FOTO)

U foto-finišu meča, iskosa sa leve strane, dosuđen je slobodnjak za Tutin. U peterac gostiju ustremio se i golman Lotinac koji je sve razgrtao ispred sebe i u jednom momentu se našao licem u lice sa kolegom Markovićem. Lopta je preletela tuce glava i spustila se na čelo jednog fudbalera u plavom dresu koji je imao jedinstvenu priliku da je iz neposredne blizine spakuje u mrežu. I umesto mega-heroja, postao je najtužniji akter megdana koji je okončan u deliću sekunde kad je lopta odletela visoko iznad prečke.

Kao snoplje su igrači Tutina popadali na travu, dok je pored njih, Limun trčao kao razjareni bik, ka samo njemu znanom cilju. Na sreću, neko od igrača Tutina prisebno i munjevito je odreagovao i sprečio još veći incident.

Dugo po završetku utakmice, glavni sudija Milorad Marković iz Ivanjice, sa pomoćnicima, takođe Ivanjičanima, Ljubišom Borisavljevićem i Željkom Šolajićem, čekao je da policija udalji veću grupu gnevnih navijača koji su se locirali iznad ulaza u službene prostorije i gađali ga s čim su stigli.

Za to vreme, fudbaleri i stručni štab Mokre Gore, burno su proslavljavali remi kojim su utabali plasman u Srpsku ligu. Pesma je odjekivala sve do Zubinog Potoka!

Fotografije iz Tutina pogledajte u našoj FOTO Galeriji.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

TutinSuperligaSrbijaPrva liga SrbijeMokra GoraMića na turneji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara