""
""

MIĆA NA TURNEJI: Moral je, bolan, kad igraju za džabe!

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.05.13. | 19:29

Reporter MOZZART Sporta Milorad Plazinić prisustvovao revanš meču polufinala BiH između Drine iz Zvornika i Borca iz Banjaluke

 

Četiri sezone je Dragan Mićić (u krugovima vatrenih pristalica Crvene zvezde mnogo poznatiji kao Ćićmi) nosio dres našeg najtrofejnijeg kluba. U periodu od 1996. do 2000 godine, odigrao je 74 utakmice i postigao 24 gola. U igru je mahom ulazio s klupe i po nepisanom pravilu davao gol ili dva, čime je na direktan način gurao crveno-bele do trofeja. Delije su to i te kako umele da cene i zato je jedan od malobrojnih prvotimaca sa Marakane kome je publika skandirala i ime i prezime.

Izabrane vesti

Po odlasku sa Topčiderskog brda branio je boje Rada, Kopra, a posebno je briljirao u redovima Banata iz Banatskog Dvora. Po završetku igračke karijere Ćićmi se opredelio za trenerski posao i već godinu i po dana sedi na klupi FK Drina iz Zvornika koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

U polufinalu Kupa BiH, u sredu 15. maja, Drina je u revanš meču dočekala banjalučki Borac koji je na svom terenu pobedio sa 3:1.
"Na putu do ovog dvomeča sa Borcem eliminisali smo trebinjski Leotar i Rudar iz Prijedora, dva premijerligaša, tako da se u jednu ruku već osećamo kao finalisti. Samo, to ne znači da nećemo da se isprsimo pred Banjalučanima koji su, nema dileme izraziti favoriti", pričao je Dragan Mićić, dok smo se njegovim automobilom lagano od Loznice, duž obale Drine vozili ka Zvorniku.

Dragan MićićIako je do početka meča preostalo nešto manje od dva sata, fudbaleri Drine su načičkani ispred ulaza u svlačionicu čekali na dolazak šefa. Potom su održali sastanak i poslednji dogovor pred izlazak na zagrevanje. U međuvremenu su stigli i prvotimci najpopularnijeg srpskog kluba s one strane Drine.

A, počeli su da pristižu i oni bez kojih najvažnija sporedna stvar na svetu gubi svaki smisao – navijači. Uočljivo je bilo da među njima ubedljivo najviše ima srednjoškolaca i dečaka od nekih 10-12 godina. Nešto kasnije, pali su prvi komentari koji su jasno ukazivali da za zvorničke klince tajne u fudbalu ne postoje.

Razgovarali su „k’o matori“, prvo ko je koga pobedio u poslednjem kolu Premijer lige BiH, da bi se onda posvetili događajima na terenu.
"Ako bi Drina danas prošla u finale ja bih prestao da navijam za Zvezdu", poverio se drugarima dečkić sa čiroki frizurom, baš kakvu je imao i Slaviša Radović, talentovani levi bek zvorničkog tima.

 

Izabranici Dragana Mićića su dobro ušli u meč, lepo kombinovali i u par prilika opasno ugrozili mrežu gostiju. Kazna za loš završni pas usledila je ekspresno. Grahovac je sa 18 metara uputio prizeman, ne toliko jak, ali precizan šut i lopta se tik uz stativu otkotrljala iza gol crte.
"Joj, kilavog li gola!", uzviknu jedan momčić, a njegov drugar mu istog časa pojasni neke stvari...
"Ti kilavi se najlakše primaju…"

Pokušavali su Zvorničani da stignu do izjednačenja i malo zakuvaju situaciju na terenu, međutim, gosti su rutinski kontrolisali utakmicu i čuvali prednost. U trenutku kad su razmenili nekoliko tačnih pasova, usledio je komentar maloletnog eksperta...
"Gledaj kako se dodaju taktički, nema tu šege, bolan!"

U poslednjim sekundama prvog poluvremena dobrano se zatresla prečka banjalučkog gola i po prvi put se uskomešali do tada uspavani navijači.
"Publika nam je original pozorišna. Ranije, dok smo bili u Premijer ligi, bili su bučniji, pravili su dobru atmosferu. Sad ljudi dođu čisto da pobegnu od problema i na sat i po odmore oči gledajući u travu. Narodu nije do fudbala", priča nam za vreme pauze Miroljub, ekonom FK Drina.

U nastavku meča sve se odvijalo po istom scenariju: domaćin revnosno napada, međutim, nikako mu nije uspevalo da stvori  nešto izgledniju šansu. Gleda to nešto stariji simpatizer Drine, pa kaže...
"Gotovo da nema neke razlike u kvalitetu, samo što su ovi iz Borca fino plaćeni i zato im je bolji moral".

Ova opaska pomalo je iznervirala visokog, markatnog gospodina koji se, po svemu sudeći nekada bavio trenerskim poslom.
"Kako možeš tako da pričaš?! Vidiš li kako su oni stalno tačno postavljeni i pomeraju se po linijama. I, šta ima veze bolji moral? Moral je, bolan, kad igraju za džabe!"
"Jeste, samo što danas niko neće da igra za džabe", reče inicijator dijaloga i odustade od dalje rasprave.

Raja je nekoliko minuta pred kraj susreta počela da napušta fudbalsko zdanje kraj Drine, uverena da utešni gol neće videti. Tako je i bilo, a poslednji zvižduk sudije Soknića, jedan objektivni navijač propratio je s rečima...
"Velika je čast igrati protiv Borca u polufinalu kupa!"

Desetak metara od svlačionica, ispred prostorija zvorničkog fudbalskog saveza, razgovaraju trojica fudbalskih funkcionera. U prolazu čujemo rečenicu...
"Kriza je neviđena, moramo da se borimo i sačuvamo nekako klubove!"


tagovi

Mića na turnejiSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara