""
""

Lugano najavio rat: Brazilci nemaju veze sa lepim fudbalom, Nejmar je prevarant!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.13. | 12:41

Kapiten Urugvaja zakuvao ionako zapaljivu atomsferu uoči večerašnjeg okršaja u polufinalu Kupa Konfederacija

Posle Argentine, Urugvaj je najomraženiji rival za svakog Brazilca. Zbog toga i ne čudi velika tenzija uoči večerašnjeg okršaja u polufinalu Kupa Konfederacija. Pritisak na Brazilce je enorman. Samo pobeda dolazi u obzir. Situacija u zemlji je katastrofalna, a eventualni poraz bi još više razljutio  naciju.

Izabrane vesti

Međutim, Urugvajci su najpoasniji kada su u poziciji autsajdera. Pre par godina su sličnu senzaciju napravili kada su na Kopa Amerika eliminisali favorizovanu Argentinu sa Mesijem. Oni umeju da igraju ovakve mečeve, a umeju i da provokacijama izbace rivala iz takta. Uvertiru je već napravio kapiten Dijego Lugano zapaljivom izjavom od koje se Brazilcima verovatno diže kosa na glavi.
“Brazil igra lep fudbal? Nemojte da se šalimo, nema u toj igri mnogo lepoga. Situacija više nije kao pre kada su bili simbol lepog fudbala. Danas je ta njihova igra vrlo čvrsta. Igraju na fizičku snagu, žestoko, nikako lepo. U poslednje vreme sam igrao mnogo puta protiv Brazila. Ne samo u reprezentativnom smislu, nego i na klupskom nivou. To su taktičke utakmice s njihove strane, bez ikakve lepote”, bez dlake na jeziku je Dijego Lugano.

A, onda se štoper Malage, obrušio na prvu zvezdu domaćih Nejmara o kojem bruji cela planeta i koji je sa tri evrogola blistao u dosadašnjem delu takmičenja.
“Nejmar mnogo češće leži na travi nego što igra fudbal. On je laka kategorija. On je prevarant, provocira i simulira prekršaje. A, uz sve to često kod sudija isteruje neku svoju pravdu. Nije baš neki primer korektnog ponašanja na terenu”, poručio je Lugano.

Posle ovakvih izjava, šta tek možemo da očekujemo na terenu večeras… 

(FOTO: Action images)


tagovi

BrazilDijego LuganoJužna AmerikaKup konfederacijaNejmarReprezentacija Brazilareprezentacija Urugvajareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara