"Darko Lazović na stadionu Černomorecu"
"Darko Lazović na stadionu Černomorecu"

Lazović: Verujem u saigrače i uspeh u Evropi

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.13. | 13:54

"Iako smo pre utakmice igrali slabije nego što se očekivalo", dodaje povređeni prvotimac Zvezde

Darko Lazović na stadionu ČernomorecuProšle godine u ovo vreme Darko Lazović je bio jedan od glavnih igrača Crvene zvezde u borbi za grupnu fazu Lige Evrope. Malo je nedostajalo crveno-belima da protiv Bordoa naprave senzaciju i plasiraju se u grupnu fazu Lige Evrope. Ove sezone Lazovića nema u timu zbog opravka od povrede prednjih ukršetnih ligamenata kolena. Sigurno da mu nije bilo lako da gleda mečeve protiv IBV-a, kao što mu ne prija i što neće moći da pomogne protiv ukrajinskog Černomoreca.
"Složio bih se sa saigračima da smo slabije odigrali obe utakmice nego što se očekivalo. Najvažnije je ipak da smo prošli dalje. To su prve dve utakmice posle priprema, promenio se trener i sigurno da ekipa fizički nije maksimalno spremna. Stvarno mislim da je tim dobar, iskreno, bolji nego što smo imali prošle godine, tako da očekujem ubrzo da stvari budu bolje", kaže Lazović za MOZZART Sport i nastavlja sa uverevanjem da će Zvezda njegove reči potvrditi kada bude najpotrebnije.
"Očekujemo da ne samo večeras, nego i u meču u Beogradu pokažemo kvalitet. Mnogima Černomorec zvuči kao jednostavan protivnik, ali je reč o izuzetno jakom timu. Prošlog vikenda su odmarali nekoliko igrača i jedva su izgubili od Šahtjora u Donjecku. Ljudi se zavaravaju da će biti lako. Ipak, verujem u saigrače i mislim da možemo da napravimo nešto veće u Evropi i odemo što dalje".

Lazovića smo morali da zamolimo i za komentar plasmana omladinaca u finale Evropskog prvenstva. Večeras je utakmica protiv Francuske, reč je o momcima od kojih si ti stariji svega nekoliko godina?
"Ostvarili su sjajan rezultat. Najveći uspeh ikada i to je za veliko poštovanje. Moja generacija je ispala u polufinalu od Ukrajine, takođe je i selekcija 1992. godišta stigla među četiri najbolje, ali se tu zaustavila. Ovi momci su napravili korak više, ušli u finale, mislim da mogu i da osvoje prvenstvo. Od sveg srca im to želim. Nisu Francuzi uopšte neki favoriti, videlo se to i u utakmici koju su odigrali u grupi protiv nas. Gledao sam jedno poluvreme i naše šanse za titulu su vrlo realne. Ali i da se to ne dogodi, ulaskom u samu završnicu ostvaren je fenomenalan uspeh. Iskreno, sve su iznenadili i stvarno svaka čast".

Izabrane vesti

Opširniji intervju sa Darkom Lazovićem možete pročitati u petak u štampanom izdanju magazine MOZZART Sport.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

ČernomorecFK Crvena zvezdaDarko LazovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara